De ezel die Samsom heet

O.k. het zijn inderdaad maar peilingen en ze komen ook nog eens uit de koker van Maurice de Hond. En toch zijn het onvoldoende redenen om de stand van de populariteit van de Partij van de Arbeid bij de kiezers te bagatelliseren, om de schouders ervoor op te halen en maar gewoon door te gaan met de ingezette koers omdat het land nu eenmaal geregeerd moet worden. De bekende dooddoener die model staat voor de struisvogelpolitiek welke het patent lijkt van elke partij die op enig moment aan de macht is en zich liever laat koesteren door de droom van dat zaligmakende pluche dan oog te hebben voor de rauwe randen van de harde werkelijkheid. Want natuurlijk blijft men bij zijn principes en laat men niet de oren hangen naar de waan van het moment om er al helemaal maar van te zwijgen dat men neigt naar pragmatisme, dat in de wereld van de politiek zo gemakkelijk grenst aan het opportunisme en dat ook vaker lijkt te worden. Beter het gelijk van de eigen beginsels te koesteren en aldus regelrecht de afgrond in gestort dan beticht te worden van stuurloosheid en slappe knieën omdat de kiezersgunst zo verleidelijk is. Dat lijkt het dilemma waar de PvdA zich momenteel voor ziet gesteld nu ze keihard te maken krijgt met de gevolgen van een politieke keuze die ruim een jaar geleden werd gemaakt om maar aan het roer van het bestuur te kunnnen zitten.

Met dank aan Diederik Samsom die de sociaal – democratie en zijn partij uitgeleverd heeft aan haar natuurlijke vijand die de VVD per slot van rekening wel is en dat ook mag zijn omdat dat inherent is aan de politiek. Maar om daar mee in zee te gaan omdat de BV Nederland in nood verkeerde en wel gerund moest worden, was toch die stap te veel en die brug te ver. Of waren hier het verantwoordelijkheidsgevoel en de behoefte aan macht de beginselen van Diederik Samsom de baas? Of speelde hij met zijn hoge intelligentie een spel dat voor het gemene volk waartoe wij met ons allen behoren, niet te doorzien of te begrijpen is, maar dat met dank aan deze politiek leider toch voor de PvdA goed uitpakken zal? Wie het gelooft mag het zeggen. Ik zie wat ik zie en dat is dezelfde gang die het CDA eerder is gegaan, namelijk ook die keldering van 38 naar 11 zetels, waarna het met die partij nooit meer goed kwam. Tot welke weg de PvdA ook gedoemd lijkt, omdat besturen zo fijn is en beginselen of een vaste koers er niet toe doen. En dat allemaal door die Samsom die met al zijn brille en intellect uiteindelijk toch die ezel lijkt die zich wel voor een tweede keer aan eenzelfde steen stootte, waar de meeste van zijn soort dat niet pleegt te overkomen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De ezel die Samsom heet

 1. Mack zegt:

  Gebrek aan visie, zoals je laatst al zei. Ik dacht trouwens dat je interesse tot het nulpunt was gedaald?

  • robschimmert zegt:

   Hierdoor dus. Door deze volledige verkwanseling van het sociaal – democratische gedachtengoed van de PvdA, dit pragmatisch uitruilen dat de hogere politiek van dit moment is geworden, de teloorgang van de ideologie. Met als gevolg dat mijn interesse observeren is geworden. Want de andere kant op kijken en doen alsof de politiek niet bestaat, zou behoorlijk atypisch gedrag voor mij zijn. Waardoor ik wel met mijn politieke commentaren blijf komen

 2. Mack zegt:

  Je hebt trouwens nog wel kans dat de PvdA toch nog aardig scoort vanwege de naam Samsom. Velen zullen denken dat dat met Samsung te maken heeft, toch een reden om erop te stemmen.

 3. Laurent zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens Rob. Dit was één keer teveel alle principes overboord gezet door de PvdA, dit komen ze denk ik niet meer te boven. Ze zijn iinderdaad het CDA van links; nou ja, of voor wat voor links moet doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s