Een andere macaronischotel

Bijna een jaar geleden plaatste ik hier een recept van een macaronischotel. Pas geleden heb ik een uitermate smakelijk alternatief in handen gekregen dat ook onder dezelfde noemer gerangschikt kan worden. Het kent echter wezenlijk andere bestanddelen die het geheel een frissere en fruitiger smaak geven en het daarom bij uitstek geschikt maakt voor de wat warmere dagen. Tegen die achtergrond komt deze suggestie mogelijk als mosterd na de maaltijd. Maar dan is het devies om dit recept te bewaren tot volgende zomer die zonder twijfel ook weer die warme dagen zal bieden.

Welnu basis voor deze schotel is uiteraard de macaroni die op de reguliere wijze bereid wordt. Er aan toegevoegd worden gerookte kip, mandarijnen (zonder sap), een gele en een rode paprika welke in kleine blokjes worden gesneden nadat ze ontdaan zijn van hun pitten en anderhalve eetlepel (twee mag ook, afhankelijk van de persoonlijke smaak) mayonaise. Dit geheel goed roeren. Een paar uur laten intrekken nadat het in de koelkast geplaatst is. Vervolgens deze schotel opdienen die doordat ze gekoeld is, een perfecte tractatie is op een warme zomerdag, waar geen Magnumijs tegenop kan. En dat wil, dacht ik, toch wat zeggen……

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s