De zon op 20 Fenchurch Street

Het zou geen echte zaterdag zijn als ik niet een curieus verhaal te bieden had. Het komt ditmaal uit Londen en is zo bizar dat het een royale lach wat mij betreft verdient:

De wolkenkrabber ’20 Fenchurch Street’ in Londen reflecteert het zonlicht zo sterk dat voorbijgangers worden verblind en het interieurs van geparkeerde auto’s doet smelten. De bovenste verdiepingen van het 37 etages hoge gebouw met de bijnaam ‘Walkie Talkie’ zijn nog in aanbouw. Deze zijn breder dan de rest en geven de indruk dat het bouwwerk uit zijn voegen barst. Door de buitengewone vorm wordt enorm fel zonlicht geflecteerd fenchstrnaar de straten aan de voet van het gebouw. En dat zorgt voor de nodige onrust in Londen. Martin Lindsay, eigenaar van een tegelzetbedrijf, zegt dat hij radeloos is nadat panelen van zijn gloednieuwe Jaguar XJ zijn verbogen door de warmte: “Ze zullen iets moeten bedenken. Ik ben echt ontdaan. Hoe kan dit zo doorgaan?”

Lindsay parkeerde zijn Jaguar afgelopen donderdag rond kwart voor één in de middag langs de weg waar het 235 miljoen euro kostende gebouw aan staat. Toen hij een uur later terugkwam en de geur van verbrand plastic rook, zag hij dat auto zwaar beschadigd was. Deze Jaguar is niet de enige auto die schade heeft. Ook de eigenaar van een geparkeerd busje ontdekte gesmolten onderdelen in zijn auto op woensdag: “Het busje ziet er niet uit. Elk stukje aan de linkerkant van de auto is gesmolten, inclusief een flesje frisdrank dat eruit ziet alsof het heeft liggen koken.” Het gebouw wordt in 2014 afgerond. De gemeente Londen heeft drie parkeerstroken gesloten, totdat er een oplossing gevonden is voor het probleem.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De zon op 20 Fenchurch Street

 1. Terrebel zegt:

  Onvoorstelbaar, niet? Typisch voorbeeld van: ‘We doen maar wat en later gaan we eens kijken naar eventuele consequenties.’ Lijkt onze regering wel…;-)

 2. Margo zegt:

  Er zou zomaar een fikkie kunnen ontstaan. En ja, inderdaad, hadden ze dat niet kunnen voorspellen?

 3. Sjoerd zegt:

  Daar kun je maar een ding aan doen en dat is afbreken…

 4. Mack zegt:

  Als je Engelsen hoort praten over hun land, hun regering, dan krijg je warempel het idee dat het over Nederland gaat. We blijken niet het enige land te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s