Vreemde kostgangers

Wat voor vreemde kostgangers onze lieve heer heeft, maken de onderstaande verhalen uit Schotland, Canada en de Amerikaanse staat Georgia maar al te duidelijk:

Een man uit Schotland is door dokters gediagnoseerd met een medische aandoening waardoor hij chronisch te laat komt. De stoornis zou een vorm van adhd zijn. De 57-jarige Jim Dunbar komt al zijn hele leven te laat op afspraken. Artsen veronderstellen dat de man geen besef van tijd heeft door deze hersenaandoening. Dunbar kan zo moeilijk inschatten hoe lang het duurt om zich bijvoorbeeld aan te kleden en op een afspraak te komen. Zo gaf de man als voorbeeld de wekker te zetten elf uur voor hij een afspraak had bij een bioscoop. Hij kwam echter alsnog twintig minuten te laat. Dunbar heeft al veel baantjes verloren door deze ‘aandoening’. “Ik gaf mezelf altijd de schuld en werd er gek van dat ik steeds mijn baan verloor en mensen teleurstelde. De reden dat ik mijn verhaal doe is om te laten zien dat het dus echt een ziekte is en dat andere mensen er misschien ook wel last van hebben.” Hij hoopt dat door de diagnose artsen hem kunnen helpen van zijn probleem af te komen.

Van het fortuin dat een miljonair heeft nagelaten, zijn één miljoen bloemen geplant in het Canadese Sidmouth. Nadat bij bankier Keith Owen terminale longkanker werd geconstateerd, besloot hij zijn hele fortuin aan de badplaats te doneren. Op foto’s is te zien hoe in grote delen van Sidmouth inmiddels bermen, tuinen, gazons en bloemperken beplant zijn met narcissen, sneeuwklokjes en krokussen. Het vrolijke schouwspel is een hersenspinsels van de inmiddels overleden bankier. Owen besloot zijn hele vermogen van bijna 2,7 miljoen euro te doneren aan het 15.000 inwoners tellende stadje nadat er terminale longkanker bij hem was geconstateerd. De 69-jarige man was gescheiden en had geen kinderen toen hij in december 2007 overleed. Het doel van Owen was om met de donatie Sidmouth ‘mooi’ te houden. Daar hoorde naast het creëren van werkgelegenheid en het opzetten van enkele maatschappelijke projecten, nog één opdracht bij: plant een miljoen bloembollen. En zo geschiedde. Op 26 oktober moeten er in totaal 153.000 bloemen bloeien. De overige 847.000 bloemen volgen later.

De 52-jarige Myrtice Mainer uit Ellenwood, in de Amerikaanse staat Georgia, reed over de snelweg met twee kapotte banden. Ze was op weg naar een belangrijke afspraak. Twee ambulancemedewerkers zagen de vrouw razendsnel over de snelweg rijden in Gwinnett County, in Georgia, en constateerden dat twee banden van haar auto kapot waren. De medewerkers wisten de vrouw zover te krijgen dat ze stopte op een parkeerplaats. Toen de gewaarschuwde politie de vrouw aansprak, roken ze direct een sterke alcoholwalm. De vrouw praatte onsamenhangend, maar ontkende dat ze alcohol gedronken had. In eerste instantie zei Mainer dat ze op zoek was naar het appartement van haar vriendin, maar vervolgens bedacht ze zich en verklaarde dat ze op weg was naar een winkelcentrum omdat ze daar Jezus zou ontmoeten. De vrouw werd gearresteerd en haar auto werd in beslag genomen. Ze is de volgende dag vrijgelaten maar moet nog voor de rechter verschijnen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s