Dilemma in Kenia

Het volgende opmerkelijke verhaal speelt zich af in Mombassa, in Kenia, en is zoe bizar en tegelijk zo aandoenlijk dat ik het hier wel moet vermelden, waarbij Dagblad de Limburger als bron voor deze geschiedenis diende:

“Twee Keniaanse mannen zijn gelijktijdig met dezelfde vrouw getrouwd, omdat zij niet tussen hen kon kiezen. De vrouw had al vier jaar een affaire met de mannen, die nu hebben verklaard dat ze om beurten bij haar zullen wonen en zullen zorgen voor de kinderen, mocht ze die krijgen. Volgens advocaten zullen de huwelijken worden erkend omdat polyandrie (de vrouwelijke variant van polygamie) legaal is in Kenia. De twee mannen ontdekten pas onlangs dat ze de vrouw deelden en raakten in gevecht. Een politieagent haalde hen over om haar dan maar allebei te trouwen. “We komen overeen dat we vanaf vandaag niet zullen dreigen of jaloerse gevoelens zullen hebben over onze vrouw die zegt dat ze geen afscheid van ons kan nemen”, vermeldt het huwelijksakkoord. Polygamie komt geregeld voor in Kenia, maar polyandrie is daarentegen ook in dit land zeer uitzonderlijk, waar het in dit geval een duivels dilemma wist op te lossen.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dilemma in Kenia

  1. Mack zegt:

    Las dit gisteren al, de letterlijke tekst. Volgens mij op nu.nl. Anders in onze krant. Dus die bronvermelding is wat overbodig.

  2. Sjoerd zegt:

    Tsja, ik kan het me moeilijk voorstellen.

  3. Margo zegt:

    ’s Lands wijs ’s lands eer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s