Zakaria Bakkali

Hoewel ik het maar al te goed begrijp omdat ik van zijn spel ook met volle teugen heb genoten, hoop ik van ganser harte dat de loftuitingen binnen de perken blijven. Want voordat je het weet, is hij ook zwaar over het paard getild en dreigt zijn talent een stille dood in zijn eigen waan te sterven. De eerste fatale stappen werden gisteren en zaterdagavond al in die richting gezet toen Zakaria Bakkali zonder omwegen en aarzelingen werd vergeleken met Johan Cruijff toen deze op eenzelfde leeftijd debuteerde tegen het Groningse GVAV en meteen ook de sterren van de hemel speelde. In alle vervoering werden Messi en Maradona al meteen overgeslagen, alsof die zeventien jaar jonge Belg op grond van een, twee inderdaad opzienbarende optredens in het eerste van zakaria-bakkali-voetbal-is-voor-mij-een-spel-id4768237-620x400PSV al direkt zijn entreekaartje voor de voetbalolympus had veroverd. Dat gaat wat mij betreft veel te ver, ondanks dat ook ik heb zitten smullen van de kwaliteiten die deze Bakkali ten toon spreidde.

Maar om daar nu al zo hoog van de toren over te blazen, lijkt mij rijkelijk voorbarig en uiteraard te vroeg, zoals ook het belang van die knul er niet mee is gediend. Want dat hij nog vaak genoeg op zijn gezicht zal gaan, nog meer zal gaan teleurstellen om dan meteen van alle kanten tegenwind te ondervinden, is bepaald niet te veel gezegd noch een gewaagde voorspelling. Reden te meer om een dringend beroep te doen op al die voetbalkenners, analisten en het voltallig journaille om zich vooral koest te houden en deze ongepolijste diamant, waar het talent aan alle kanten van af spat, met rust te laten. Omdat dat waarschijnlijk de beste garantie is om lang van zijn oogstrelend spel en zijn verrassende ingevingen te blijven genieten en het Nederlands voetbalpubliek zeker een, twee seizoenen zijn plezier te laten beleven van deze ontdekking die zich een keer in de tien jaar voordoet. Zodat er sprake is van een bijzondere gebeurtenis die ons is bezorgd door deze Zakaria Bakkali, die daardoor als vanzelfsprekend past en thuis hoort in mijn portret van de dag.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zakaria Bakkali

  1. Sjoerd zegt:

    Aan het einde van het seizoen weten we of de hier geplaatste woorden correct waren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s