Vreemde wederwaardigheden

Het zijn weinig wereldschokkende berichten, maar toch weer te bijzonder en te curieus om ze niet aan de vergetelheid te ontrukken. Vandaar deze weergave van vreemde wederwaardigheden uit Mumbai, Minnesota en het Engelse parlement:

Een rechter uit de Indiase stad Mumbai heeft een man opgedragen zijn ex-vrouw iedere maand een extra toelage te betalen, zodat ze in haar ijsverslaving kan blijven voorzien. De man is volgens zijn ex-vrouw miljonair, maar hij beweert dat er van zijn fortuin nog maar weinig over is. De vrouw zou verslaafd zijn aan ijs en heeft tijdens hun huwelijk enorm veel geld aan de lekkernij uitgegeven. Het voormalige stel kon het niet eens worden over de alimentatie en er moest een rechtszaak aan te pas komen. De rechter koos de kant van de vrouw. Hij droeg de man op om bovenop de maandelijkse alimentatie een extra bedrag voor ijs te betalen. Erg veel krijgt ze niet, bovenop de omgerekend 1000 euro per maand komt een bijdrage van slechts 1,80 euro.

De 4-jarige Robert Tufts is in het Amerikaanse gehucht Dorset in de staat Minnesota herkozen als burgemeester. De kleuter werd vorig jaar op 3-jarige leeftijd gekozen als burgervader en mag ook dit jaar weer de scepter zwaaien over het plaatsje dat 22 inwoners telt. Robert, die door zijn moeder Bobby wordt genoemd, werd afgelopen zondag herkozen. Volgens moeder Tufts schoot haar zoontje vol toen zijn naam na de stembusgang wederom naar voren kwam. ”Hij heeft een lange dag achter de rug, maar hij doet het goed. Ik ben verbaasd”, aldus Emma Tufts. Robert heeft twee agendapunten: geld inzamelen voor het Ronald McDonalds Kinderfonds en ervoor zorgen dat Dorset een nieuw reclamebord krijgt. Het plaatsje noemt zichzelf namelijk de restauranthoofdstad van de wereld en dat verdient een mooi uithangbord, vindt de kleine burgemeester.

Britse parlementsleden mogen niet langer de tenen van beelden van Margaret Thatcher en Winston Churchill aanraken. Britse parlementsleden hebben de bizarre gewoonte om ’s ochtends, voor ze aan het werk gaan, de tenen van beelden van onder meer ex-premiers Thatcher en Churchill, die in de lobby van het parlementsgebouw staan, aan te raken. De parlementsleden denken dat dit geluk brengt. Het ritueel wordt nu echter verboden, aangezien het vele betasten de beelden beschadigt. Met name de voeten van het beeld van Churchill zouden inmiddels versleten zijn. “Vier beelden, Winston Churchill, Clement Attlee, Margaret Thatcher en David Lloyd George, dreigen beschadigd te raken door deze gewoonte”, zegt conservator Melanie Unwin. “In het beeld van Churchill zitten al barsten en gaatjes. Van de andere beelden is materiaal weggesleten.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vreemde wederwaardigheden

  1. Sjoerd zegt:

    De wereld bestaat uit rare vogels…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s