Nieuw licht in Eindhoven

Het zou te flauw voor woorden zijn als ik er niet voor uit kwam dat ik er plezier aan beleefde. Zoals het ook zou getuigen van enghartig chauvinisme, van het meest benepen hooliganisme als ik geen lol zou hebben aan het nieuwe licht dat in Eindhoven is gaan schijnen. Want gelukkig heeft men daar ook tijdig in de gaten gekregen dat het er echt over een andere boeg moest en dat daarvoor de koers die in Amsterdam en Rotterdam, bij Ajax en Feyenoord, al eerder was ingezet, ook voor PSV de meest wijze was. Omdat het inderdaad zo is dat wie de jeugd heeft, ook de toekomst bezit en tegelijk verzekerd is van de sympathie van het voetbalpubliek in haar algemeenheid, dat langzamerhand de buik vol heeft van alle geldsmijterij welke als voorwaarde werd beschouwd om succes binnen te kunnen halen. Met minder uitgaven en het aantrekken van jong talent blijkt de gunfactor opeens aanmerkelijk te stijgen, moet men in Eindhoven nu ook snel aan het merken zijn, gezien alle reacties die er al los beginnen te komen naar aanleiding van de goede resultaten en nog meer door het voetbal van dat jonge PSV.

Opeens is daar een elftal met net zulke aardige en rustige spelers aangetreden als er vorige seizoenen al bij de concurrentie waren te zien, een collectief van ideale schoonzonen, dat alleen maar lekker hoeft te ballen om met en door haar jeugdig elan de sympathie van het publiek te winnen. Want zo lijkt het in Nederland steeds meer te werken, waar bestuurders in Eindhoven door schade en schande achter zijn gekomen na het feitelijk echec van het vorig seizoen, dat met alle verbale en financiële krachtpatserij, met alle bluf en nog veel meer besteedde miljoenen per slot van rekening niets heeft opgeleverd. Waardoor het van wijsheid heeft getuigd dat men er voor koos om het beleid over een andere, de huidige, boeg te gooien. Waarbij het er verder niet toe doet dat dit de kopie is van de koers en de richting van Ajax en Feyenoord. Omdat het een wijs besluit is, verdient PSV alle sukses en ook de sympathie. Aan die van mij zal het in elk geval niet ontbreken na alle ergernis die er de laatste jaren bij mij juist vanuit het Eindhovense werd opgewekt. Want ook ik kan nog best van inzicht veranderen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nieuw licht in Eindhoven

 1. Sjoerd zegt:

  Lean en mean, ook hier een toverspreuk.

 2. Mack zegt:

  Ik kan dit stukje niet goed rijmen met het vorige stuk over PSV. Het ging eerst om het feit dat PSV een team bij elkaar kocht, net als Ajax, maar omdat PSV oudere spelers kocht was PSV verkeerd bezig en Ajax niet. Nu volgen ze het goede voorbeeld van Ajax door jongere spelers te kopen en nu is het wel goed. Ik begrijp het niet.

  • robschimmert zegt:

   Mijn scepsis van een maand terug is veranderd in op zijn minst gunst van de twijfel of misschien nog wel een beetje meer, zoals hier te lezen is, nadat ik dit nieuwe PSV al een paar keer een serieuze wedstrijd heb zien spelen. Dat zag er gewoon goed, leuk en enthousiast uit zonder al die narigheid en gepikeerdheid die de vorige selektie altijd liet zien als het even tegen zat en welke mij mateloos irriteerde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s