De tijd van Ir. van Emmenes

Als voetballiefhebber begin je in Nederland steeds meer in de aap gelogeerd te raken en ben je een hele pief als je nog de weg weet te vinden in het oerwoud van televisie-uitzendingen dat gewijd is aan je geliefde voetbalsport. Geen zender die er niet aan doet en er komen er nog alleen maar bij. Nederland 1, Nederland 3, SBS 6, RTL 7, Sport 1, Eurosport, Eredivisie Live of is het nu Fox geworden? Er is geen houden meer aan en op een beetje overzicht hoef je al helemaal niet meer te rekenen. Want in de veelheid van aanbod, in het gebrek aan structuur daarin, is er geen beeld meer te krijgen van welke Nederlandse wedstrijden live worden uitgezonden en welke in samenvatting, terwijl daar voor de volledigheid – want men mocht zich als voetballiefhebber nog eens tekort gedaan voelen – het Engels, Duits, Italiaans en Spaans voetbal aan worden toegevoegd. Maar vraag mij niet op welke zender en wanneer. Ik doe er geen moeite meer voor. Ik zie wel wat er is en wacht af wat mij aangeboden wordt, voor niks of eventueel achter een decoder. En daar blijft het uiteraard niet bij. Want vanzelfsprekend moet er over zoiets gewichtigs als het voetbal is, ook oeverloos geouwehoerd worden.

Met als gevolg dat je als kijker en liefhebber ook nog eens at random kunt inprikken op de ene na de andere talkshow die over die belangrijkste bijzaak in het leven gaat. Welke zo lucratief is geworden dat geen tv – zender het zich kan permitteren om zich niet te verslingeren aan dat voetbal, waar men blijkbaar niet op uitgekeken kan raken en welke ook steeds meer autoriteiten en wijsneuzen oplevert, die uitblinken in het elkaar napraten, maar zich niet weten te onderscheiden door enig gezag of een recht van spreken. Zodat het een kakofonie van meningen wordt die nergens toe leidt en zeker de kijker niet dat inzicht geeft waarop hij zit te wachten. Dus levert het per slot van rekening helemaal niets op, is de onoverzichtelijkheid toegenomen en keert het verlangen terug naar de tijd dat je nog wist waar je aan toe was en helder had waar je het voetbal kon halen. Toen 0 – 0 nog nulll – nulll was bij monde van Frits van Turenhout en het echte gezag, de ware kennis en de voetbalautoriteit nog belichaamd waren in die ene persoon met die naam Ir. A. van Emmenes. In welke hoedanigheden het verleden zijn schoonheid nog messcherp laat zien tegenover de shit en de wanorde die er nu van wordt gemaakt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De tijd van Ir. van Emmenes

  1. Mack zegt:

    Zelfs Cruijff kan geen uitslag voorspellen. Dus wie zou wel iets kunnen melden over voetbal? Nabeschouwingen zijn alleen leuk als er een belangrijke wedstrijd is gewonnen. En soms kan een wijze nabeschouwer je troosten na verlies. Maar praten over voetbal kun je nog het best aan Johan Derksen overlaten, die weet nog wel eens feitjes buiten het voetbal om. (tranfers en dergelijke) Als die kale een wedstrijd nabeschouwt met zijn computerlijntjes dan denk ik altijd, had je het zelf beter gedaan?

    • robschimmert zegt:

      Nee, joh, die van Halst was op het veld niks, is bij FC Twente als manager afgegaan, faalde volledig met een verzuimpreventiebedrijf, dus dan ben je nog alleen wat met zo’n machientje. Blijft staan dat Ir. A. van Emmenes de ware voetbalkenner was, een icoon, waar Cruijff en Derksen het nog tegen afleggen……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s