De ‘spierballen’ van Teeven

Een tijdje terug heb ik de IND een bureaucratisch monster genoemd dat met zijn volgehouden en vaker doorgeslagen incompetentie mensen en hun rechten in de steek pleegt te laten, omdat deze nu eenmaal ondergeschikt zijn aan de regels welke diezelfde IND blijkbaar koste wat kost moet handhaven en toepassen. Daaraan ontleent ze haar bestaansrecht, waarmee ze tegelijk die eigenschappen in mensen weet los te maken, die hen tot haar geknipte medewerkers maakt, maar waarvan we na WO II hadden gehoopt dat we ze nooit meer in enig overheidsapparaat zouden terugzien, dat die Schreibtischmörder een historische fout in de menselijke evolutie waren geweest, waarvan we in elk geval hadden geleerd. Hoe bitter is het om het tegendeel te ervaren en te zien dat dit genot van geanonimiseerde machtsuitoefening die gedekt wordt door wettelijke regels en voorzieningen, deel blijkt uit te maken van de menselijke natuur. Want kan er iets anders gekonkludeerd worden nu de hoop de bodem in is geslagen dat de ontsporing van de IND in de kwestie – Dolmatov geen pijnlijke vergissing is gebleken, maar struktureel ingebakken lijkt in de sfeer, in de mentaliteit van die dienst en uiteraard haar belichaming vindt in de staatssecretaris Teeven, bij wie Asperger ook op bezoek lijkt te zijn geweest, te oordelen naar zijn volstrekte ongevoeligheid voor om het even wat.

Ongeacht of het om het lijden van asielzoekers gaat dan wel om het volkomen falen van diensten in zijn verantwoordelijkheidsgebied. Met de blik op oneindig blijft Teeven doorgaan met uiteraard rechtstreeks in zijn spoor de IND, die zich evenmin van enig kwaad bewust is, omdat regels immers regels zijn. Waardoor enkele maanden terug een zesjarig doodziek Georgisch meisje – het had acute leukemie – het land kon worden uitgezet, met de ellendige smoes dat elders even goede zorg voor haar te krijgen was als bij ons in het land. En met dezelfde doortastendheid werd in het geniep een Guinese asielzoeker die al 72 dagen in hongerstaking was, met een privévlucht het land uit gezet nadat drie eerdere pogingen ook vanwege ziekte en de daardoor ontstane onmogelijkheid om te vliegen waren gestrand. Voorwaar, stoer en ferm beleid van deze Teeven die met name zijn spierballen kan tonen omdat hij vanachter zijn bureau daaraan alleen maar vorm en een gezicht hoeft te geven door het plaatsen van paraven en handtekeningen. Waarin deze staatssecretaris de beste blijkt, in elk geval reuze flink en onovertroffen, met slechts als meerdere de man die het sjabloon, het model voor dit soort gezagsdragerij en ambtenarij ontwierp, Eichmann, die dus in Nederland navolging heeft gevonden, in de vorm van eenzelfde verwerpelijke mentalitet als waar hij het patent op had.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De ‘spierballen’ van Teeven

  1. Laurent zegt:

    Als er ooit een tribunaal over deze praktijken georganiseerd wordt is Teeven een van de hoofdverdachten. Het is een ongelooflijk schandaal dat dit allemaal gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s