Wachttijd bij de kassa

Het zou mij verbazen als anderen het ook niet zouden doen, tenminste als ze regelmatig in de plaatselijke supermarkt komen en daardoor de gang van zaken daar bijna blindelings kennen. Dan zullen ze zonder twijfel net als ik dat eigenlijk altijd pleeg te doen, de rijen wachtenden bij de respektievelijke kassa’s monsteren en even bekijken wie er waar staat met welke hoeveelheid boodschappen in het karretje. Gaat het om voller dan volgeladen wagens of staan er bejaarden waarvan je nagenoeg zeker weet dat hun handelingstempo door de bank genomen stukken lager dan gemiddeld is. En last but not least, wie bedient er de kassa? Is dat een routinier of zit er een nieuw gezicht aan. Dat wil nog wel eens een slok op een borrel schelen in de snelheid waarmee de verschillende klanten worden afgehandeld, heeft mijn ervaring mij inmiddels geleerd. Zo ken ik mijn pappenheimers bij de C1000 in Schimmert en weet ik daardoor bijna altijd met succes de goede rij voor mijzelf uit te kiezen, waardoor ik sneller buiten sta, weet ik bijna zeker, dan wanneer ik zonder verder op of om te kijken of na te denken bij de eerste de beste kassa aanschuif. Alleen ging die vlieger vandaag nu eens niet op en kon ik naar de juistheid van mijn theorie en expertise mooi fluiten. En dat terwijl het op deze woensdagmiddag verre van druk was. Wat onder meer bleek uit het feit dat slechts twee kassa’s geopend waren en de keuze voor mij ogenschijnlijk eenvoudig was.

Aan een ervan werd namelijk een vakantiekracht ingewijd in de geheimen van het kasregister en het scannen van artikelen. Waar ik dus niets te zoeken had te meer omdat aan de andere kassa een van de meest ervaren krachten zat. Kat in het bakkie en zo buiten, dacht ik. Maar niet heus omdat ik me toch even verkeken had op de vrouw die met haar paar artikelen voorafgaand aan mij geholpen werd. Want allereerst had ze een groente niet gewogen, vervolgens reclameerde zij over een stuk kaas dat zij vorige week had gekocht en dat nu al schimmelde en waar dus de filiaalhouder bij werd geroepen. Wat nog maar een beginnetje was om de rij wachtenden achter haar snel te doen groeien. Daarna had zij namelijk al gepind, toen haar binnenviel dat zij ook nog eens vijftig euro cash wilde opnemen. Waarmee het afrekenen nog eens herhaald moest worden en evenzo het inpakken van alle gekochte waar, dat ook niet uitblonk door een hoog tempo en haar er daardoor aan kon herinneren dat zij nog een vraag voor de vrouw aan de kassa in petto had. Ze wilde toch wel graag van haar weten hoe het met haar kinderen en kleinkinderen ging. Een vraag die niet aan dovemansoren was gericht getuige de minutenlange uitweiding die erop volgde en welke mij nog eens op de proef stelde om mij in te houden, mijn ergernis niet te tonen en vooral het zwijgen ertoe te doen. Wat mij wonderwel lukte toen ik bedacht dat die vrouw zo haar moment had om haar alleen zijn even te vergeten. En waarom zou haar dat niet gegund mogen worden?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wachttijd bij de kassa

  1. Sjoerd zegt:

    Haha, ik kon een grinnik niet onderdrukken toen je het over bejaarden had… wie weet hoe ze jou inschatten al je in de rij staat. En aan de andere kant, waar maak je je druk om, je hebt toch tijd genoeg, dus wat maakt het uit.

  2. Margo zegt:

    Wachten in een rij voor de kassa is de meest zinloze tijdsbesteding die bestaat. Ook al heb je de hele dag de tijd, je wilt afrekenen en de winkel uit. Ik wel tenminste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s