Dierenliefhebbers

Wat echt verwart, is het beeld van die dierenliefhebbers die aan de ene kant hun hond of kat met de grootst mogelijke zorg omringen, ze vaker tot in de afgrond verwennen, terwijl ze zich anderzijds even gemakkelijk te goed doen aan dieren die buiten hun zicht onder de meest gruwelijke omstandigheden vet zijn gemest om vervolgens in serie geslacht te worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dierenliefhebbers

 1. sjoerd zegt:

  Ik ben geen vegetarier, ik lust wel een varken. Je kunt wel kanibaal zijn, maar dat wil niet zeggen dat je je familie moet opeten.

 2. Jolie zegt:

  Iets dat helaas ook geldt voor de wat linksere of alternatievere types onder ons, lopend op laarzen met bontrandjes of in dito tribale jasjes. (Ik bedoeld niemand persoonlijk hoor, ik heb in zulke bedrijven/branches gewerkt ;-))

  In NL moeten anno 2024 alle peksdierhouderijen gesloten zijn. In China daarentegen groeit de branche, en dat, samen met het chinese gebrek aan erkenning van dierenwelzijn(swetten), leidt tot horror-dierenmishandeling zoals hier te zien is: http://www.youtube.com/watch?v=XMymlPZRrww (=Ongeschikt voor kinderen!) In “beschaafde” landen is het al iets beter, maar het blijft treurnis: http://www.rabbitfur.org/factsheet.htm
  Zelf zou ik dan zeggen: hou de NL-pelsdierfokkerijeen (we hadden hier strenge wetten ingevoerd en alle fokkerijen aan die eisen laten voldoen) maar open, totdat China ze ook gesloten of “gehumaniseerd” heeft, want dan hebben we nog een béétje grip op het leed achter het bont dat vandaag weer in alle winkels ligt.
  Je kunt zelf wel zeggen “Nou, ik koop het niet.” Maar ondertussen ligt het wèl wereldwijd in de winkels, terwijl iedereen kan weten dat er levend-gevilde hondjes achter gezeten hebben, die ook na het villen nog leefden, en gedoemd waren op de karkashoop dood te gaan.

  Maargoed, hypocrisie zodra iets achter de horizon gebeurt is waarschijnlijk een eigenschap die geen van ons vreemd is.

 3. Emigrant zegt:

  Te vrezen is dat de mensen al even halfslachtig gedragen tegenover hun medemensen: nu eens erg lief, zorgzaam en vol empathie, dan weer buitengewoon wreed. Het zal in de aard van het beestje zitten … .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s