Ooievaars in de aanval

Dit is weer zo’n schitterend verhaal dat alleen geschreven kon zijn omdat het komkommertijd is en daarom die tijd zo genietbaar maakt:

Ooievaars zijn in Noord – Duitsland de schrik geworden van autobezitters. De vogels hebben het voorzien op de glanzende lak van auto’s omdat zij in het spiegelbeeld een rivaal zien. Met hun scherpe snavel halen de ooievaars uit naar hun tegenstanders met als gevolg dat er flinke schade aan de auto ontstaat. In Bergholz loopt er bijvoorbeeld sinds enkele dagen een ooievaar rond die al vier auto’s heeft aangevallen. Waarbij de schade uiteen loopt van driehonderd tot duizend euro. De verzekering vergoedt de schade niet, tenzij de ooievaar zou zijn aangereden.

Niet alleen auto’s vormen het doelwit van de ooievaars. Ook de ramen van huizen moeten het ontgelden. In het plaatsje Drielützow is geprobeerd de ‘ooievaar-terrorist’ af te leiden met een plastic soortgenoot. Maar dat heeft niet geholpen, omdat het plastic dier door zijn levensechte aanvaller is ‘gedemonteerd’, zoals een dorpsbewoner dat plastisch omschreef. Daarom is nu het advies gegeven om in de getroffen plaatsen het glanzend lakwerk of de ramen te bedekken met een deken. Een andere mogelijkheid om de aanval van de ooievaars te voorkomen is de auto niet zo goed meer te poetsen…….(Bron: de Limburger)

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ooievaars in de aanval

  1. Sjoerd zegt:

    Poetsen doe ik toch al niet zo vaak, en de MG staat normaliter in de garage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s