Absurde geschiedenissen

Omdat de komkommertijd aangebroken is, komen de wonderbaarlijke verhalen weer bij bosjes binnen. Waaruit het niet zo moeilijk selekteren is getuige de volgende drie absurde geschiedenissen uit Turkije, Cornwall en Vietnam:

Een Turkse man heeft drastische maatregelen genomen om eindelijk te stoppen met roken. Hij heeft zijn hoofd opgesloten in een kooi. De 42-jarige Ibrahim bouwde zelf de speciale helm waarmee hij zijn hoofd achter slot en grendel heeft gezet. Door de tralies kan hij geen sigaretten opsteken. Er zijn slechts twee sleutels, die hij aan zijn vrouw en zoon heeft gegeven. Op deze manier kan hij niet stiekem roken als hij van huis is. Ibrahim rookte al 26 jaar lang twee pakjes per dag en heeft de grootste moeite om te stoppen. De kooi werkt erg goed, waardoor de Turkse man al een paar dagen geen sigaret meer heeft aangeraakt. Een Amerikaanse vrouw had eerder dit jaar ook een drastische manier om te stoppen met roken. Ze sloeg een agent zodat ze in de gevangenis terecht zou komen. In de cel mag namelijk niet gerookt worden.

De inwoners van het Engelse Cornwall ontvangen voorlopig geen post meer, omdat de postbodes worden geteisterd door agressieve meeuwen. Volgens postbedrijf Royal Mail maken de vogels de buurt onveilig omdat ze hun nesten willen beschermen. Ook de inwoners zelf worden aangevallen. De meeuwen zouden zich van de daken laten storten op de hoofden van de postbodes. De vogels zetten niet alleen de aanval in om hun nesten te beschermen, ook de outfits van de postbodes van Royal Mail zouden agressie opwekken bij de vogels. Omdat Royal Mail zijn bodes niet langer het ‘oorlogsgebied’ instuurt, heeft het bedrijf inwoners van Liskey Hill, Crescent, Perranporth en Cornwall gevraagd om zelf hun post op het postkantoor te komen ophalen. Dat valt slecht bij veel inwoners. “Ik wacht op een heupoperatie en kan helemaal niet iedere dag naar het postkantoor. Is dit nou de service waar we voor betalen? De postbodes zouden een helm op moeten zetten en zich een beetje vermannen. Kom op”, moppert de 67-jarige Jackie Bray.

De Vietnamese veteraan Nguyen Quang Hung krijgt maandag na 47 jaar zijn arm terug. Het ledemaat werd in 1966 geamputeerd tijdens de oorlog in het Aziatische land. De inmiddels 73-jarige Vietnamees werd in oktober van dat jaar in zijn arm geraakt door een Amerikaanse kogel. Na een tocht van drie dagen werd hij door een Amerikaanse helikopter opgepikt. In een ziekenhuis waar de toen 27-jarige Sam Axelrad werkzaam was als arts, werd zijn geïnfecteerde arm afgezet. Axelrad kreeg de schoongemaakte arm van collega’s en nam hem mee terug naar huis. “Nu is het tijd om het af te sluiten”, vertelt de arts. Hung is verbaasd dat iemand zijn arm zo lang heeft bewaard. “Ik denk dat de meeste mensen niet zo’n aandenken zouden willen hebben. Maar ik kijk er naar uit om hem terug te zien en mijn arm te krijgen.” Axelrad hoorde van een journalist dat Hung nog in leven was. Hij is naar de Vietnamese stad An Khe gereisd om het ledemaat terug te geven. De afspraak staat voor maandag gepland in een hotel in die plaats.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Absurde geschiedenissen

  1. Sjoerd zegt:

    Die arm zou ik niet eens terug willen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s