The ‘stijlvolle’ Kinks (1)

De donderdagen van deze julimaand wordt telkens ruimte geboden aan een groep die gerust kenmerkend genoemd mag worden voor het levensgevoel van de jaren zestig. The Kinks stonden daar model voor met enerzijds hun rockmuziek en anderzijds met hun hits waarin zij hun beschouwing van de wereld rondom hen vertolkten. Wat dan meestal op een haast ingehouden, in elk geval melodieuze wijze gebeurde. En het is die stijlvolle kant van Ray en Dave Davies plus Pete Quaife en Mick Avory die vier achtereenvolgende donderdagen belicht zal worden. Waarmee vandaag begonnen wordt en wel met het nummer waarmee deze richting in hun werk werd ingezet, namelijk “A well respected man“.

http://www.youtube.com/watch?v=4WsmSgBRUe4

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op The ‘stijlvolle’ Kinks (1)

 1. Jolie zegt:

  Een geweldige band, The Kinks. De jaren zestig hebben erg veel mooie en bijzondere muziekstijlen en bands voortgebracht.

 2. Mack zegt:

  Geweldig nummer. Ik ga het gras niet voor je voeten wegmaaien dus ik wacht af wat de volgende stijlvolle plaat van de Kinks is. Wat heb jij trouwens een geduld, dat je altijd een week kunt wachten met plaatsen.

  • robschimmert zegt:

   De truc is dat je er gewoon voor moet zorgen dat je meer pijlen op je boog hebt, met elke dag dus weer een ander vast item. Dan kost dat wachten niet zo veel moeite.

   • Mack zegt:

    Ja, maar goed. De meesten zijn doorgaans al blij als ze tot één logje per week komen, wat jij doet is bovenmenselijk.

    • robschimmert zegt:

     Een kwestie van tijd nemen en concentreren. Want vanzelf gaat het niet en voor de rest blijft het een aardse bezigheid, waar je natuurlijk plezier aan moet hebben. En vergeet niet dat je je daarnaast wel degelijk met van alles en nog wat bezig moet houden. Anders droogt de inspiratiebron wel snel op.

 3. Margo zegt:

  Ik vond de Kinks instrumentaal niet zo geweldig. Nu was het in de jaren 60 nog allemaal niet ze perfectionistisch, het klinkt allemaal nog wat klungelig, ook bij de andere bands uit die tijd. Maar bij de Kinks vond ik het allemaal nog wat houteriger klinken. Tegenwoordig wordt dat alles bedekt met de mantel der liefde voor die tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s