Wonderkind of schertsfiguur?

Of hij echt zo´n wonderkind is, moet nog altijd blijken. Maar naar Valkenburgse maatstaven is hij het aardse bestaan ontstegen en wordt hij tot de goden gerekend. Zonder camiel-eurlings-klmdat echt duidelijk is waaraan hij deze status nu in feite mag ontlenen. Want zie maar eens helder te krijgen wat hij werkelijk heeft gepresteerd om tot die rangen door te dringen. Zijn bijdragen als volksvertegenwoordiger op gemeenteraads – en parlementair niveau vielen slechts op door volume en show zonder dat ze er verder toe deden, hoogstens dat hij zijn podium daarmee meer verbreedde en voor het voetlicht bracht. Waardoor zijn ministerschap even logisch was zonder verder een kwalificatie te verdienen, omdat het opnieuw niets meer en niets minder betekende dan een wegbereiding naar een volgende arena waar weer meer voor hem te halen was. Als minister had hij namelijk niets substantieels voor de Nederlandse samenleving achtergelaten. Sterker nog, hij maakte zelfs benen voordat hij daar op missers betrapt kon worden.

Waarmee zich dus die volgende stap aandiende, die ook maar een entr’acte in zijn loopbaan betekende, die zich maar blijft ontpoppen als een rollercoaster die van geen ophouden weet en maar doorgaat omdat er geen safetyvalve en afrekeningsmechanisme in zit, omdat het funktioneren van de hoofdpersoon erin er kennelijk totaal niet meer toe doet. Hoe is het anders mogelijk dat die man ondanks zijn ondermaats presteren als direkteur van de vrachtdivisie van de KLM toch maar mooi CEO van datzelfde bedrijf kan worden? Het is immers nog nooit vertoond dat een manager die megaverliezen scoort, want oplopend van 60 miljoen naar 220 miljoen in een jaar, waardoor zijn luchtvloot gehalveerd moet worden, zo’n dijk van een promotie weet binnen te halen. Waarmee zijn vlucht vooruit en naar de godenhemel nog niet is geeindigd nu hij genomineerd blijkt te zijn voor een funktie in het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité. Wat de finale vraag rechtvaardigt of hij nou echt een wonderkind is of een schertsfiguur, dat gewoon ongestraft zijn gang mag gaan zonder iets te hoeven presteren. Was getekend Camiel Eurlings, die alleen met zijn babbels de menselijke maat lijkt ontstegen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Wonderkind of schertsfiguur?

  1. Laurent zegt:

    Ik snap niet dat iemand die zichzelf zo belachelijk gemaakt heeft als hij detsijds op dat CDA-congres überhaupt nog een serieuze baan krijgt. Zo’n maniak wil je toch niet in je bedrijf zeg.

  2. Mack zegt:

    Wat Laurent zegt. Komt nog bij dat deze blije eikel volgens mij terugtrad uit de politiek om meer tijd aan zijn gezin te besteden? Nee, dan moet je vooral dit soort banen aannemen.

  3. Margo zegt:

    Ik vind het wel een lekker ding. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s