Mavis Staples

Mocht ergens nog het idee bestaan dat je afgeschreven bent als je de zeventig gepasseerd bent, dan is die opvatting de afgelopen dagen wel heel grondig gelogenstraft en is bewezen dat dat in ieder geval niet opgaat in de muziekwereld. Want op het Glastonbury Festival werd de show gestolen door een aantal mannen dat rond de zeventig is. The Rolling Stones blonken er uit tijdens een ruim twee uur durend optreden dat de tienduizenden de adem benam. En dat die vitaliteit van de zeventigers geen incident is, werd evenzo bewezen door Mavis Staples, die op bijna 74 – jarige leeftijd nog een nieuw album uitbracht, waarin ze niet op herhaling ging, maar zichzelf met behulp van een aantal studiomuzikanten opnieuw uitvond, met een verrassend eigentijds repertoire.

Geen sprake van teren op de oude roem die zij verwierf als lid van The Staple Singers, de gospelgroup die in het spoor van Martin Luther King in de zestiger jaren een vooraanstaande muzikale rol speelde in de emancipatie van het zwarte Amerikaanse volksdeel. Integendeel. Mavis Staples koos in haar nieuwe album niet voor de gemakkelijkste weg, wat een voortborduren zou zijn geweest op het gospelrepertoire. Ze sloeg een andere en onverwachte weg in getuige het volgende “I like the things about me“, dat tegendraads en verrassend klinkt.

http://www.youtube.com/watch?v=bqc1I9oSGiE

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mavis Staples

  1. Sjoerd zegt:

    Dat klinkt helemaal niet verkeerd, een grote surprise…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s