De Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren zou haar bestaan nog het meest rechtvaardigen als ze kans zag er voor te zorgen dat koeien, varkens en kippen weer een natuurlijke dood kunnen sterven. Zolang als ze daar niet in slaagt, is en blijft haar naam een aanfluiting, om nog maar over geloofwaardigheid te zwijgen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op De Partij voor de Dieren

 1. Laurent zegt:

  Wat is dat nou voor onzin? Zolang je een ideaal niet verwezenlijkt hebt ben je ongeloofwaardig? Dan had het grootste deel van de politieke partijen zichzelf één dag na hun oprichting weer kunnen opheffen. En zeker de PvdA, die hebben al in geen 25 jaar meer ook maar één ideaal van de sociaal-democratie weten te verwezenlijken, ze hebben integendeel enthousiast meegewerkt aa de afbraak ervan.

  • robschimmert zegt:

   Dat staat er volgens mij niet. Ik zeg alleen dat ze haar naam rechtvaardigt als ze de hele vleesindustrie en haar slachtpraktijken kategorisch afwijst.

   • Laurent zegt:

    Ik geloof je dat je dat bedoelde te zeggen, maar er staat ‘…als ze kans zag er voor te zorgen dat koeien, varkens en kippen weer een natuurlijke dood kunnen sterven’, vandaar mijn opmerking. Maar ongeloofwaardiger dan andere partijen zijn ze voorlopig zeker niet, vind ik.

 2. Margo zegt:

  Laurent verwoordt al voor een deel wat ik ook dacht toen ik je stukje las. Een streven naar een mens- eh dierwaardiger bestaan is toch ook al iets om voor te strijden. Denk je nou echt dat iemand het ooit voor elkaar krijgt de vleesindustrie de das om te doen? Ik zou het al geweldig vinden als de varkens weer buitenlicht konden zien en buitenlucht inademen. Die zijn gedoemd van geboorte tot slachting in donker stallen door te brengen. Het is de holocaust voor dieren. Ik sluit mijn ogen ervoor, ik kan er niet tegen. Ik kan er ook niets aan doen. Behalve die partij steunen.

  • robschimmert zegt:

   Zou je ook zonder koeien -, varkens – en/of kippenvlees kunnen leven? Ik denk het vast wel. Daarom vind ik het hele verhaal van die Partij hypocriet en eigenlijk een lachertje.

   • Margo zegt:

    Natuurlijk. Groente, fruit en noten, we hebben helemaal geen vlees nodig. Het is barbaars dat we dieren fokken om te slachten. Wat vind je dan precies hypocriet?

    • robschimmert zegt:

     Een Partij voor de Dieren die zich zo noemt, maar niet gaat voor een algeheel slachtverbod op koeien, varkens en kippen. Dat zou consequent zijn. Maar daar hoor ik dus nooit wat over van die kant.

 3. Mack zegt:

  Geloofwaardigheid? Ik vind het juist een van de meest geloofwaardige partijen. Dat wil niet zeggen beste.

 4. Margo zegt:

  Ze kunnen beter voorzichtig beginnen met mensen bewuster maken hoe wij met ‘onze’ dieren om dienen te gaan. Een algeheel slachtverbod eisen zou een hoop hoongelach oproepen. Zo ver is het nog lang niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s