Te hard van stapel

Amsterdammers zijn bijdehand, niet op hun mond gevallen en ook nog wel eens geneigd hard van stapel te lopen, waardoor ze vaker ver voor de fanfare uit blijken te lopen. Dat dat ‘ver’ ook wel eens te ver kan gaan, blijkt uit het volgende merkwaardige bericht:

Tijdens de deelraadsvergadering van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost werd afgelopen dinsdagavond per abuis een minuut stilte gehouden wegens het “overlijden” van Nelson Mandela. Tijdens de schorsing van de vergadering kreeg de griffier Sjam Jokhan te horen dat de voormalig Zuid-Afrikaanse president zou zijn overleden. Hierop besloot de voorzitter om een minuut stilte te houden. Na de vergadering rezen er verschillende twijfels over het bericht. “Ik heb geprobeerd dat bericht te verifiëren. Ik vond tientallen Twitterberichten die het nieuws leken te bevestigen, inclusief uitdrukkingen als ‘breaking news’ en ‘it’s official’,” aldus Jokhan. Jokhan betreurt het incident, maar heeft er wel veel van geleerd. “Het blijkt maar weer hoe voorzichtig je moet zijn met berichten op internet. We dachten er goed aan te doen meteen iets te doen met het nieuws, maar we waren te vroeg. Dit berustte op een groot misverstand en had niet mogen gebeuren.” “Wij betuigen onze spijt naar allen die zich door dit bericht gegriefd voelen.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Te hard van stapel

  1. Sjoerd zegt:

    Tsja, je kunt niet om die Amsterdammers heen, altijd het hoogste woord, maar nooit gelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s