Misthoornconcert

Wat is kunst, wat is cultuur? Het waaiert in ieder geval alle kanten op en zoekt soms de meest verbazingwekkende richtingen in de uitzonderlijkste en buitensporigste vormen getuige het volgende bericht:

Meer dan vijftig schepen voor de kust van Noord – Engeland, drie fanfares aan wal en een vuurtoren geven vandaag een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd misthoornconcert, getiteld ‘Foghorn Requiem’. Vanaf half twaalf zullen bij de vuurtoren van Souter, iets ten zuiden van Newcastle-upon-Tyne, de schepen hun misthoorn laten klinken. Componist Orlando Gough dirigeert zelf het samenspel van de schepen, fanfares en de zware misthoorn van de vuurtoren van Souter. Aanleiding tot dit bijzondere concert is het besluit om de misthoorns bij de vuurtorens langs de Britse kust te ontmantelen. De vuurtorenmisthoorn is in onbruik geraakt door nieuwe navigatietechnieken, en daarmee verdwijnt volgens de organisatoren een uniek “melancholiek geluid dat het land met de zee verbindt.” Het concert is een initiatie van onder andere de dirigent en de kunstenaars Lisa Autogena en Joshua Portway.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s