Een staaltje van Jos van Rey

Dat boontje om zijn loontje komt en iedereen vroeg of laat aan de beurt is, weet Jos van Rey sinds een aantal maanden als geen ander. Want wat hij anderen flikte, heeft hij nu dus even hard op zijn brood terug gekregen. Een koekje van eigen deeg dus. En volkomen terecht als je ziet aan welke praktijken deze Roermondse VVD – politicus zich schuldig heeft gemaakt. Geen wonder bovendien dat hij uiteindelijk in zijn trucs en streken verstrikt is geraakt doordat hij zo is gaan verdelen en heersen dat het voor een normale sterveling godsonmogelijk werd om te weten welke bordjes er nog hoog en tegelijk draaiend moesten worden gehouden. Dus zeker niet voor van Rey wiens mafiose handel en wandel boven zijn eigen macht uit ging zonder dat daaraan het beeld van het slachtoffer of de underdog gehecht mag worden. Eerder het tegendeel, waarbij kwade genius nog veel te mild uitgedrukt is voor wat van Rey zich heeft gepermitteerd toen hij en zijn zakenvriendjes van Pol en nog meer Dik Wessels van aannemingsconcern VolkerWessels hun zin niet kregen bij hun verwoede poging en geharnaste lobby om de provincie Limburg zover te krijgen om aanmerkelijke bedragen te investeren in een glasvezelnet dat gerealiseerd zou worden door Reggefiber, waarvan die Dik Wessels, miljardair, met KPN mede-eigenaar was.

Toen de betreffende gedeputeerde Vrehen weigerde om daaraan mee te werken – we schrijven het jaar 2009 – was van Rey, want zo zijn zijn manieren, er als de kippen bij om twee journalisten van Dagblad de Limburger te tippen over het feit dat die Vrehen in 2004 door bemiddeling en tussenkomst van die aannemer Wessels van zijn moeilijk verkoopbare woning in Nieuwstadt was afgeholpen. Die informatie was van Rey op dat kritische moment, dus vijf jaar later, aangereikt vanuit VolkerWessels. De betreffende journalisten haastten zich als geen ander om deze tip te verzilveren tot een scoop, waar een regionale krant altijd verlegen om zit. En niet zodra was dit verhaal in de krant verschenen, of gedeputeerde Vrehen maakte zijn aftreden bekend. Zijn opvolger was bijna net zo snel geregeld en gevonden, zoals ook diens akkoord met de bijdrage van de provincie in dat glasvezelnet. Waarmee de vriendendienst door van Rey afdoende was bewezen. Wat die precies waard is geweest, zal wel heel snel blijken als het Openbaar Ministerie de deksel van de beerput licht, waarin het zonder twijfel stinkt van alle rottigheid die van Rey uiteindelijk voor zijn eigen gewin in al die jaren in Roermond en in Limburg heeft uitgevreten, in de vriendenrepubliek die hij voor zichzelf in het leven riep.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een staaltje van Jos van Rey

  1. Sjoerd zegt:

    Tsja, hoge bomen….

  2. Mack zegt:

    Niks hoge bomen. Vuilakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s