Het geleuter van Lens

Het voetbalseizoen mag dan inmiddels al een paar weken zijn afgesloten, het betekent allerminst dat daardoor voor mij als voetballiefhebber een zwart gat is ontstaan dat zich dan zou moeten uitstrekken tot begin augustus. Integendeel, durf ik bijna te zeggen. Want die voetballoze periode is namelijk zoveel als de meest amusante van het jaar omdat ze gevuld wordt met transfers, de onzekerheden, de spelletjes, de loze geruchten die onlosmakelijk verbonden schijnen te moeten zijn met de koop en verkoop van spelers. Waarbij inbegrepen zijn alle prietpraat en geleuter die overvloedig wordt gebruikt om een eventuele overgang naar een andere club de inhoud en basis te geven die het dan zou moeten verdienen, althans volgens de voetballer in kwestie die er natuurlijk alleen maar juichende verhalen over te vertellen heeft, tot op het onzinnige af. Waarvan gisteren een treffend staaltje werd gegeven door PSV – speler Jeremain Lens die een overgang naar Dynamo Kiev, naar de Oekraine, dus naar de achterbuurt van het Europese voetbal, had bewerkstelligd en daarover wist te melden dat het een geweldige sportieve verbetering voor hem betekende. Want de competitie van dat land moest namelijk veel hoger worden m1nx3xnaqi95_sqr256aangeslagen dan die van Nederland en Rusland. Waarvoor hij de bewijsvoering vond in het gegeven dat PSV het afgelopen jaar tweemaal verloren had van Dnjepr Dnjepropetrowsk.

Wat objectief bezien niet zo’n reuzenprestatie was voor die Oekraiense club, omdat PSV er in het hele seizoen dat achter ons ligt, gewoon niks van bakte. Waarmee dat verhaal van Lens wel erg armetierige proporties kreeg ondanks zijn refereren dat Feyenoord het ook een keer had afgelegd tegen een club uit diezelfde Oekraiense competitie. En het enige dat daardoor bleef staan, was zijn gejuich over zijn toekomstige werkgever Dynamo Kiev, waarvan hij de ambities hemelhoog prees, als behorend bij een grote club, tot welke organisatie en sfeer hij zich bij uitstek aangetrokken voelde. Prietpraat van de bovenste plank dus, geneuzel van A tot Z, om maar een draai te geven aan een overstap die nergens op lijkt, maar vriend Lens natuurlijk de schofterige bak met geld oplevert, die hij gezien zijn kwaliteiten noch in Engeland, Spanje of Duitsland hoefde te verwachten, omdat hij daar maar een van de vele middelmatige voetballers zou zijn. Wat lastiger over het voetlicht te brengen is. Vandaar dit geneuzel en geleuter dat zo kenmerkend is voor die transferperiode en dat haar iedere keer weer zo amusant maakt, omdat de gebezigde kletskoek zowel doorzichtig is als dat ze nergens op lijkt. Wat Jeremain Lens ten overvloede nog maar eens heeft bewezen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s