Het onkruid dat Dekker heet

Het kan je, als je in de file staat, zo maar overkomen dat je bij alle narigheid die dat al oplevert, je hem als extraatje, als toetje erbij krijgt. Tenminste als je niet ijlings om 09.00 uur van zender verandert. Anders word je na het nieuws onvermijdelijk getracteerd op de stem en de oubolligheid die met de naam Daniel Dekker verbonden zijn, heb ik vandaag zelf weer eens ondervonden, toen ik hoorde dat hij uiteraard ook weer aangehaakt was bij Alpe d’HuZes. Want waar wat te doen lijkt, kun je hem wel verwachten ter verhoging van de feestpret, maar met het logisch gevolg dat die alleen maar door hem bedorven kan worden. Voor je lol hoef je namelijk niet op hem af te stemmen. Hoogstens als je niets aan je hoofd wilt hebben, vooral niet uitgedaagd wilt worden en de automatische piloot voor drie uur in wilt schakelen. Want dan ben je bij hem op het beste adres en zijn zijn zouteloosheid en nog meer zijn voorspelbaarheid de probate middelen om een hapklare brok amusement te bereiden waar kraak noch smaak aan te beleven is. Waar Dekker 2D107577C4EF1F5E237744387C3A_h236_w422_m4_q90_cwBgtxQqZnamelijk verschijnt of te horen is, krijgt alle plezier weer de vorm van de lach die welhaast vanzelf moet ontstaan na de zoveelste doodgeslagen grap van die handelsreiziger waar je maar niet van af kon komen.

In die orde van grootte is die Dekker nog het beste te rangschikken. Dus als dat verschijnsel dat altijd wel opduikt waar het te doen is om vervolgens wel de oorzaak te zijn van de dood in de pot die daardoor moet optreden. Maar wat nog het ergste met en aan de man is dat hij maar blijft doorgaan en geen seconde aflaat, tevreden als hij over zichzelf is en zich al heeft benoemd tot dat succesnummer dat tot in de eeuwigheid zijn ‘Gouden Uren’ mag beleven. Waar hij ook de gelegenheid voor krijgt omdat het nu eenmaal binnen de gezelligste familie van Nederland niet de gewoonte is om kritisch te zijn. Want je bent gezellig of je bent het niet, zullen we maar zeggen. Vandaar ook de duurzaamheid van die uitgekauwde formule waarop nog alleen het etiket van die Dekker past met daarop ‘onbestaanbaar’ en ‘onuitstaanbaar’ in hoofdletters geschreven. En dan te bedenken dat die man ook de voorzitter is van de Ajax – supportersclub. Wat je toch niet verzonnen wil hebben, laat staan dat je het nog uit je bek moet krijgen in de wetenschap dat deze man blijkbaar erger is dan het ergste onkruid dat zevenblad heet, dat immers overal opduikt, niet uit te roeien is en bovendien helemaal nergens toe dient.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het onkruid dat Dekker heet

  1. Sjoerd zegt:

    Goh wat ben jij negatief vandaag, wat heeft deze man je misdaan…

  2. Emigrant zegt:

    Negatief ja, maar dat heeft wel een prachtig stukje opgeleverd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s