Geenen en Pronk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een weliswaar uitgekauwde waarheid als een koe, maar daarom niet minder geldig en nog eens aktueel gemaakt binnen de Partij van de Arbeid, waar men zich “gelukkig” mag prijzen met de nachwuchs in de persoon van Toon Geenen, voorzitter van de Jonge Socialisten (foto) en zelfs al een beetje bestuurlijke bons omdat hij lid is van de stadsdeelraad Zuidoost in Amsterdam. Waarbij het nu al de vraag is of hij die positie heeft weten te bereiken op grond van zijn talent en kwaliteit of doordat hij zijn grote mond in het geding heeft gebracht. Want daaraan ontbreekt het in elk geval geenszins bij hem. Lawaai genoeg weet hij als jonge socialist te produceren, waarvan de phpThumb_generated_thumbnailjpgkwaliteit en effectiviteit vermoedelijk afgemeten wordt aan het volume en de inhoud voor lief wordt genomen. Hoe heeft die Geenen zich anders naar die posities van jonge partijbons weten te manoevreren, is de meer dan gerechtvaardigde vraag die gesteld mag worden vanwege het rumoer dat hij maakte bij het uittreden van Jan Pronk uit de Partij van de Arbeid. Pronk die op zijn minst een sociaal – democratisch icoon genoemd mag worden, welke nog altijd het idee van een betere en rechtvaardiger wereld met zich meedraagt en daar ook alles aan probeert te doen.

En wat dat aangaat ook zijn sporen heeft verdiend als minister, in internationale organisaties en op het gebied van hulpverlening aan landen en volkeren in de derde wereld. Waar hij zich nooit op heeft voorgestaan, maar welke aktiviteiten hij steeds als de noodzaak van zijn bestaan uitdroeg, als het logisch uitvloeisel van de principes waarvoor hij stond. Een man met een imposante staat van dienst die daarom alleen maar respect verdient, maar waarvoor we dus niet bij dat boegbeeld van de nieuwe generatie binnen de Partij van de Arbeid hoeven te zijn. Omdat dat zo’n type is waarbij alles dat waarde heeft, weerloos is en als nutteloos wordt afgedaan bij gebrek aan kennis en beschaving en het motto van grote stappen en snel thuis veel meer betekenis heeft. Hoezo nuance, hoezo verdieping en hoezo empathie? Kom daar vooral niet om bij die Toon Geenen, die jonge socialist die de toekomst van de Partij van de Arbeid representeert, maar die wel tegemoet gaat als een blind paard en een kip zonder kop tegelijk, als hij het vertrek van Jan Pronk uit die partij begeleidt met een “Opgeruimd staat netjes” en zo dus laat zien dat niet alleen hij maar ook zijn partij het spoor bijster blijkt en waarschijnlijk nooit wat in de verdere toekomst te zoeken heeft.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Geenen en Pronk

 1. André zegt:

  Tja, als buitenstaander met betrekking tot de politiek weet ik nooit wie er nu icoon en wie er nu mastodont is.

 2. Jolie zegt:

  Toon Geenen is een van de bewijzen dat ik mijn stem heb verspild door op de PvdA te stemmen.

  En hij is nog ‘ns inconsequent ook, als ik terugkijk naar zijn woordjes bij PenW: http://pauwenwitteman.vara.nl/Politiek-detail.219.0.html?&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1547&tx_ttnews%5Btt_news%5D=30492&cHash=c8502d4d24095c5d7ec03afd99e8c81f

  Ik vermoed: een baantjesjager. Die Geenen plakt over 40 jaar nog steeds aan het pluche.

 3. Mack zegt:

  Of ik nou zo gecharmeerd was van Pronk laat ik in het midden, maar wel een man met goede principes, zo schatte ik hem altijd in.

 4. robschimmert zegt:

  Die je in elk geval niet zo’n onbeschofte trap na geeft.

 5. robschimmert zegt:

  Die ben ik compleet vergeten…..

 6. Iedere voorzitter mag een keer een fout maken, zeker een jong passievol manneke.
  Maar ik verwacht dat de JS hier afstand van nemen. Als ze dat niet doen accepteren ze een voorzitter die zich zonder respect uit over mensen waar hij slechts in de schaduw van mag staan.
  En dan hoeven we de JS voorlopig een stuk minder serieus te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s