Raadsels rond Ingrid Visser

Wel wat laat in de avond, maar daarom niet minder urgent, is een kwestie die mij vandaag toch wel voor een groot deel van de dag in beslag heeft genomen. En weer was er sprake van een niet begrijpen, stond mijn verstand stil, net zoals op het moment toen echt bekend werd dat de twee jongetjes Ruben en Julian om het leven waren gebracht door hun vader. Hoewel er opnieuw sprake was van een verdwijning en een gewelddadige dood, was alles toch heel anders, maar voor mij opnieuw een raadsel dat ver van mij af stond en tegelijk niet te bevatten was. Omdat in de gebeurtenissen dingen samen kwamen die in mijn beleving niet bij elkaar hoorden, en al helemaal niet met elkaar in verband konden worden gebracht. Vandaar mijn volstrekte onbegrip over de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar vriend, waaraan een zakelijk conflict ten grondslag zou liggen en waarmee de georganiseerde misdaad en drugsbendes in verband werden gebracht. Wat voor mij op geen enkele manier te rijmen viel met mijn beeld van Ingrid Visser, die met haar 517 interlands voor het Nederlands volleybalteam haar loyaliteit optimaal heeft bewezen aan zoiets abstracts als de eer van een land.

Daarnaast was zij altijd een toonbeeld van de topsportbeoefenaar die voor menigeen in haar sport een voorbeeld en icoon kon worden zonder haar kunnen ooit van de daken geschreeuwd te hebben. Tot het laatst was zij de bescheidenheid zelve omdat de voorgrond nu eenmaal haar habitat niet was. Waardoor wat haar en haar vriend nu overkomen is, deze gewelddadige dood, dit om het leven komen door een moord, in het schrilste kontrast staat tot haar persoonlijkheid, waar de gelijkmatigheid de rode draad in was. Of ik moet in al die jaren iets kolossaal hebben gemist. Wat ik me dus echt niet kan voorstellen en wat tegelijk het raadsel van wat er met Ingrid Visser is gebeurd des te groter maakt, evenals dat volkomen onbegrip bij mij omdat ik er niet in slaag de feiten zoals ze zijn en door mij zijn ervaren, bij elkaar en in lijn met elkaar te brengen. Opnieuw moet ik een verklaring schuldig blijven en laat mijn verstand mij weer in de steek, terwijl ik er niet in slaag los te laten, omdat de logica in het leven, merk ik, daarin toch blijkbaar meer dan eens ontbreekt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Raadsels rond Ingrid Visser

 1. Mack zegt:

  Tja, wat kunnen we anders dan speculeren? Niet veel, laat ik dat daarom maar niet doen. Zeker omdat ik Ingrid Visser helemaal niet kende.

 2. Terrebel zegt:

  Het is moeilijk om je een mening te vormen zolang niet alle feiten bekend zijn. Met de broertjes, met de volleybalster…Zomaar afgaan op de enkele mening van één enkele journalist doen er al zovelen. Lastige kwesties!

 3. Sjoerd zegt:

  Nergens wordt op doping gecontroleerd, behalve bij wielrennen. Maar zou het bij andere sporten niet voorkomen… Ik heb mijn twijfels hieromtrent. Niet dat ik haar hiervan beticht, daar heb ik geen kennis voor. Maar doping en drugs staan wel zo dicht bij elkaar dat ik soms twijfel aan wel hele mooie prestaties gedurende een lange tijd. Zelfs ik heb wel eens een dipje en drink dan een Westmalle…

 4. Ximaar zegt:

  Probleem met dit soort dingen is dat mensen wat geduld moeten hebben en af moeten wachten tot de politie met informatie komt waar iets uit af te leiden is. De media heeft dat geduld al jaren niet meer en alles moet meteen in de krant of op TV, want anders doet de concurrent het.

  Inmiddels heeft de politie verdachten opgepakt en de lichamen gevonden. Wat er nu gemeld wordt op teletext is dat het om een zakeli8jk conflict gaat. Ingrid Visser heeft bij Murcia gevolleybald en de directeur lijkt de opdrachtgever van deze dubbele moord te zijn, waarbij hij zich bediende van 2 Roemenen.

 5. Margo zegt:

  Ik denk dat zij het slachtoffer is van dubieuze contacten van haar partner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s