Liberale mosterd

Het is wel weer typisch des VVD´s en kleeft nog meer aan Mark Rutte om de put te gaan dempen als het kalf verdronken is. Oftewel nu heel hard te gaan roepen dat de liberalen als leidende politieke partij in Nederland echt het voorbeeld in integriteit dienen te gaan geven, terwijl het halve kader van die VVD inmiddels de eigen zakken goed gevuld heeft en een deel daarvan ook nog een justitieel onderzoek tegen zich heeft lopen in verband met vermeende corruptie en omkoperij. Zo lust ik er ook nog wel tien, als ik de rest van het land voor half imbeciel houd en zelf mijn praatje voor de vaak stijf volhoud, met een paar van die dubieuze kwasten op de eerste rijen van het partijcongres. Durven moet je dan wel. Hoewel weten zij wel beter die pleitbezorgers van het neoliberalisme, die evangelisten van het najagen van het eigen belang dat immers de mensheid en ook de natie alleen maar ten goede kon dienen? Want als grootste partij heeft ze per saldo daardoor nogal wat teweeg gebracht, zij het met medewerking van hun sociaal – democratische en christen – democratische vrienden in het bestuur. Een doorgeslagen individualisering en een al vijf jaar durende depressie, die van ons land een bange, ontevreden en vooral gedemoraliseerde natie hebben gemaakt. Waarin allang niet meer het iedereen voor elkaar, maar ieder voor zich en God voor ons allen van toepassing is.

Met bedrieglijk gedrag, ladenlichterij dat meer regel dan uitzondering is en schandalen die zich maar aaneen blijven rijgen, met fraude die tot in alle maatschappelijke geledingen en organisaties is doorgedrongen. Want ieder eist in welke vorm en op welke wijze ook zijn deel op in de welvaart die nog steeds zou bestaan. Met die ingevreten zieke mentaliteit aan de basis is Nederland van gidsland verworden tot een bananenrepubliek met corruptie in het openbaar bestuur en dus een bestuurlijke elite daarbij met de neus aan het venster. Zie haar ongelimiteerd declaratiegedrag, waarin eigen kosten afgewenteld worden op de belastingbetaler. Zonder blikken of blozen. Want geld binnenschrapen, niet verdienen, is de norm geworden. Aan de omvang van de bankrekening en de manier waarop dat zichtbaar wordt gemaakt, word je afgemeten, je statuur en betekenis bepaald. Welk idee en gedrag zich door onze samenleving heeft uitgebreid als een niet meer te stoppen kankergezwel en naar de gevolgen waarvan we nu met de handen in de lucht machteloos staan te kijken. Waardoor dat praatje van Rutte over integriteit wel erg voor de vaak lijkt gehouden. In ieder geval wordt voor de zoveelste maal het paard achter de wagen gespannen en aldus opnieuw mosterd na de maaltijd opgediend. En natuurlijk zijn het de liberalen die dat als de besten doen en er ook mee weg komen, omdat zij daar het patent op en succes mee hebben, in tijden van voor – en tegenspoed.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Liberale mosterd

 1. Laurent zegt:

  Ja, en dan ook nog gaan roepen dat dit misschien wel het beste na-oorlogse kabinet is. Die man leeft volkomen in zijn eigen wereldje…

 2. Jolie zegt:

  Ja, ik kan het niet anders dan me daar mee eens verklaren, elke zinnige toevoeging is overbodig, en ik dacht hetzelfde als Laurent: dat noemt zich, oh gotspe, het beste na-oorlogse kabinet…

 3. Mack zegt:

  Hoe kan dit kabinet met zo’n krappe meerderheid het beste zijn? Veel meer presteren dan niet vallen kan zo niet. Een goed kabinet moet een grote meerderheid hebben. En waarom wordt er altijd het woordje na-oorlogs bij gehaald. Laatst ook al toen Thatcher overleed, was zij de beste na-oorlogse premier. Volgens mij is dit kabinet beter dan hetgeen er vlak voor de oorlog zat. Overigens, het beste kabinet is natuurlijk zeer persoonlijk. Sommige mensen zullen die kwalificatie nooit geven aan een kabinet met VVD of PvdA erin, hoe goed ook. Ik denk dat een premier die een paar keer herkozen wordt een indicatie is voor een goed kabinet.

 4. Laurent zegt:

  Rutte en Balkenende zijn in elk geval wel de twee grootste schertsfiguren van na de oorlog die het tot premier geschopt hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s