De zanger Wim Sonneveld (2)

Bij nadere beschouwing en ook omdat ik ten aanzien van hem op dat deel van zijn kunstenaarschap specifiek de aandacht wilde richten, ben ik nu al tot de konklusie gekomen dat Wim Sonneveld in de herinnering zal blijven voortleven als die grote chansonnier die werkelijk fraaie, charmante en aandoenlijke liedjes vertolkte en als die amuseur die kostelijke types als Willem Parel, Frater Venantius en Nikkelen Nelis neerzette. Daar is het wel bij gebleven. Voor de echt rake grap, de spitse conference moest je dus niet bij hem zijn, blijkt nu toch wel, zoveel jaren na zijn dood, waarin het cabaret en onze smaak zich verder hebben ontwikkeld. Des te groter moet onze waardering dus zijn voor zijn vertolking van zovele liedjes, die de tand des tijds met gemak blijken te hebben doorstaan, zoals onder andere het volgende ‘Annemarie’ daar een mooi voorbeeld van is:

http://www.youtube.com/watch?v=xJL3ZjfCz6o

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De zanger Wim Sonneveld (2)

  1. Laurent zegt:

    De meeste humor raakt heel snel gedateerd. Ik keek een tijd geleden nog eens een fragment terug van Wim Kan, waarvan ik weet dat ik het destijds toch heel grappig vond. maar wat nu echt zijn charme had verloren.

  2. Sjoerd zegt:

    Ik vind Frater Venantius een stuk meer bij de tijd passen. Maar wellicht zijn het stukken in onze herinnering waar de jeugd van nu geen boodschap aan heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s