De 32e titel van Ajax

Je moet de huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is. En het is ook zo iets als de goden verzoeken, maar toch waag ik het erop door twee dagen van tevoren vooruit te lopen op het door Ajax te behalen landskampioenschap. Het tweeëndertigste welgeteld en wat mij betreft deze keer een met een gouden randje omdat het met name recht doet aan het feit dat voetbal voor alles een teamsport is en dat resultaten in de gezamenlijkheid van het elftal worden behaald. Heeft deze titel aan dat principe al recht gedaan, ze krijgt minstens zo veel glans doordat het de bekroning is van een seizoen dat begonnen werd nadat een fors aantal spelers na het behalen van het tweede kampioenschap, vorig jaar dus, naar elders vertrok. En bepaald niet de minsten, zoals daar bijvoorbeeld waren Theo Janssen, Vurnon Anita, André Ooyer, Gregory van der Wiel, Dimitri Bulykin, Jan Vertonghen, Ismail Aissati, Ebicilio en Ozbiliz. Met het geld dat daarvoor werd ontvangen, circa 25 miljoen euro, werd alleen Niklas Moisander gekocht, voor een slordige vier miljoen.

Voor het overige kwamen alle versterkingen en vervangers voor nul komma nul euro bij Ajax binnen. En daarvan heeft Frank de Boer met zijn staf weer een excellent draaiend team gemaakt, dat ondanks de belasting van een stevig Europees programma tot na de winter, uiteindelijk de derde titel in successie wist te behalen. Met over het algemeen verzorgd en dominant spel waardoor het volgens de meeste insiders, zoals trainers van eredivisieploegen toch gerust genoemd mogen worden, het sterkste team in de Nederlandse eredivisie was gedurende ook weer het afgelopen seizoen. Zodat de druiven kennelijk alleen maar zuurder waren voor PSV-er Mark van Bommel die er met moeite uitkreeg dat Ajax landskampioen kon worden door het falen van zijn eigen team, PSV. Wat niet alleen op kinnesinne lijkt, maar nog meer er op wijst dat in hem een slecht verliezer aan het woord is. De ruiterlijke erkenning dat de concurrent beter is geweest en dus de titel verdiende, had hem meer gesierd, terwijl hij nu een modderfiguur slaat en zelfs een smet op het kampioenschap van Ajax werpt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De 32e titel van Ajax

  1. Mack zegt:

    Er zijn een hoop mensen die een hekel hebben aan Van Bommel. Ik hoor daar niet bij. Ik ben net zo. Laatst werd ik gekalmeerd door Harrie van Raaij die Ajax feliciteerde en zei dat ze beter hadden gespeeld en de overwinning verdienden. Zo ben ik dus niet. Misschien komt het nog.

    • robschimmert zegt:

      Harrie is een wijze, oude man. Aan van Bommel heb ik geen hekel. Ik beoordeel hem op zijn gedrag en zijn uitlatingen. Per situatie, waardoor hij zich nog wel eens laat meeslepen…….Trouwens, ik kan toch geen hekel aan iemand hebben die ik hoogstens ken van zijn deelname aan een spel en van wat interviews, zoals die op de tv verschijnen? Want moet ik hem daarvan dan kennen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s