Halfgare prut

Elite verliest slag om Koningslied, kopte deze krant gisteren. De gedachte dat een kleine, zelfbenoemde smaakpolitie Nederland steeds weer probeert voor te schrijven wat het mooi moet vinden, leidt een hardnekkig leven. Over die andere elite, een slimme kongsi van bedrijven, artiesten en brave showbisnieuwsherkauwers gaat het zelden. Zij geven de mensen zogenaamd wat zij willen. Steeds weer dezelfde mensen. Steeds weer hetzelfde gestyled. Steeds weer hetzelfde toontje. Kan het misschien zo zijn dat de volksopstand van de afgelopen dagen daarover ging? Volgens het gewraakte lied is de W van ‘wakker stamppot eten’. Maar stiekem wiegen producenten en zendgemachtigden ons continu in pvdsslaap om halfgare prut te verkopen. Heel af en toe, zoals nu, blijkt dat we niet alles verteren. Het collectief opboeren en uitkotsen van nonproducenten is wellicht onsmakelijk, maar wel heel verklaarbaar.

Smaak heeft een ondergrens. Voor vier op de vijf Nederlanders was die kennelijk bereikt met de W van Ewbanks wangedrocht. Met de W van weer dezelfde BN’ers. Met de W van We are the world nadoen van USA for Africa in de polder. ’t Gooi speelt graag Hollywoodje. Met de W van wederzijdse vriendendiensten. Meneer Krajicek in het inhuldigingscomité. Mevrouw Krajicek medetekstschrijver van het Koningslied. Leve het ons kent ons. Met de W van wij zeggen waar en wanneer jullie wat moeten zingen. Het volk was enigszins verward dat het niet kreeg opgedragen om voor teveel geld boodschappen te sms’en. Dus begon het maar te twitteren. De kongsi was geschokt. Revolutie. En niemand uit eigen kring had ‘m voorgeproduceerd. Zelfs Joop van den Ende was het deze keer uit de hand gelopen…..(bron: Dagblad de Limburger)

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Halfgare prut

 1. Sjoerd zegt:

  Knap waardeloos is het. En het wordt gewoon over de muur de tuin in gegooid.

 2. Radar zegt:

  Ook deze “watcher”” verdient een schouderklop.

 3. Emigrant zegt:

  Elite? Ik zie in die hele mediawereld nergens iets van elite.

 4. Laurent zegt:

  In elk geval is eens duidelijk gemaakt hoe imbeciel de marktleiders zoals een Ewbank in het nationale muziekwezen bezig zijn, met hun infantiele teksten en gejatte melodietjes.

  • Margo zegt:

   Hun enige drijfveer is: kan ik er iets aan verdienen? En kennelijk, helaas, kan dat. Want helaas slikt een groot deel van Nederland die wangedrochten voor zoete koek, en vinden het prachtig!

 5. Margo zegt:

  Heel goed opgemerkt Rob! Het gaat on het behoud van de kongsi, de zichzelf bevruchtende kliek met hun ‘succesproducties’ mag niet onderuit gehaald worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s