Over de grens – Sint Pietersvoeren

040214%20kerkSPVHet is met driehonderd inwoners een van de kleinste, maar tegelijk meest luisterrijke plaatsjes in de Voerstreek. Sint Pietersvoeren mag gerust de parel in deze omgeving genoemd worden met haar kolossaal kasteel, een grote forellenkwekerij en een heuse herberg, ‘De Commanderie’ geheten. Waarmee, ondanks dat het ver van een snelweg en iedere doorgaande weg gelegen is in een werkelijk schitterende omgeving, het een trekpleister van formaat is getuige de grote hoeveelheden bezoekers die daar bijna dagelijks te noteren zijn.

sintppietvIMG_5308

 

 

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Over de grens – Sint Pietersvoeren

  1. Ximaar zegt:

    Een prachtige electriciteitstoren. Heb je Sjoerd al getipt?

  2. Harris W. Rodgers zegt:

    Ja, het ziet er in het echt uit beter dan op foto’s. Niet mooi maar wel gezellig, kroeielende straatjes met veel groen. Het leven in de stad is wel afhankelijk van de studenten die er op kot zitten. Voor de overige mensen is het een knus slaapstadje, met mooie verbindingen naar de hoofdstad. L-L-N ligt in een groot versnipperd suburbaan gebied langs de spoorweg en snelweg naar Namen met Waver, Ottignies, La Hulpe, Genval, Rixensart en Court-St-Etienne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s