Modern leven

Zij zijn een stel, zeggen zij, maar wonen niet samen omdat ze beiden co – ouder zijn, allebei een zoon hebben met hun ex – partner. Klinkt al aardig van deze tijd. Maar het kan nog veel moderner, als je hen een tijdje aan het woord laat. Hij woont in Aerdenhout, zij in Hillegersberg. Ze zijn allebei veel onderweg. Hij rijdt al 66.000 kilometer per jaar, dus kunnen die paar dagelijkse kilometers naar Amstelveen er ook nog wel af om zijn zoon naar school te brengen. Zij wil haar zoon altijd zelf in bed leggen, ook al moet hij daarvoor wel eens in pyama in de auto zitten. Want met zo’n druk leven valt er natuurlijk veel te beredderen en kunnen en moeten de bedjes van de jongens overal staan. Hij maakt van die dagen waarop hij in Amstelveen, in het Zeeuwse Ouwerkerk, Rijnwoude, Hoorn en Almere moet zijn, waardoor je makkelijk aan de zestig uur werken per week komt.

Waar zij haar handen ook niet voor omdraait met haar stevige job bij het Kadaster en haar fractievoorzitterschap in de gemeenteraad. Gevolg is dat ze elkaar niet veel zien en het eigenlijk moeten doen met de contactmomenten onderweg, met een afspraak langs de snelweg, een vlug belletje of een even zwaaien in het voorbijgaan. Daar staat een gezamenlijk inkomen van zes keer modaal tegenover en het bewustzijn dat de schaarse tijd die samen gedeeld kan worden echt quality time moet zijn. Wat dan ook betekent dat als er weekenden helemaal samen doorgebracht kunnen worden, dat dat wordt gedaan in Porto of in de Aston Martin als er een tocht door de Italiaanse Alpen wordt gemaakt. En dat heet dan modern leven. Mag ik dan intens blij zijn met mijn huisje-boompje-beestje-gevoel en dat ik goddank niet hoef te jakkeren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Modern leven

 1. Mack zegt:

  Een Aston Martin vergoedt veel hoor.

 2. Marloes zegt:

  ze mogen het houden, dat zes keer modaal. Ik nam genoegen met minder en heb intens genoten van iets simpels als onze kinderen in alle rust te zien opgroeien..

 3. Margo zegt:

  Reuze leuk. Veel poen maar geen leven.

 4. Sjoerd zegt:

  Voor die Aston wil ik ook wel een paar uurtjes extra draaien…

 5. Je moet er toch niet aan denken zo te moeten of willen leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s