Ons huidig immigratiebeleid

Doordat de PVV zich door eigen stommiteit naar de marge van de politiek heeft geholpen, valt haar invloed niet meer zo op. Maar haar spierballenpolitiek blijkt wel degelijk gewerkt te hebben en nog altijd effect te hebben. Alleen hebben we het niet meer zo in de gaten, is het Nederlandse immigratiebeleid buiten het zicht geraakt en zijn we inmiddels weer overgegaan tot onze orde van de dag. Het neemt echter niet weg dat je als asielzoeker, immigrant weinig te lachen en te missen hebt als je een veilig heenkomen hier meent te vinden. Omdat je dan merkt dat beschaving in het Nederlands toch even anders geschreven wordt dan je daar in je verre buitenland had voorgesteld. De praktijk van onze opvang is namelijk toch wel haaks komen te staan op de reputatie van gastvrijheid die ons jaren zo vooruit was gesneld. Die maken we op geen stukken meer waar, zoals onder andere blijkt uit de beschamende omstandigheid dat wanneer een vluchteling vanuit een detentiecentrum een arts in een ziekenhuis wil bezoeken, dat dan alleen mag als deze in de boeien is geslagen en voorzien is van een broekstok. En dat zonder dat er sprake is van een verdenking van een misdrijf, laat staan dat die begaan zou zijn.

Je kon waarachtig beter Holleeder heten of een andere zware crimineel zijn, als je maar de Nederlandse nationalteit hebt. Want dan ben je heel wat beter af en kun je wel op de nodige privileges aanspraak maken. Waarmee het hotel Nederland haar gastvrijheid dankzij vooral het lawaai van de PVV over boord heeft gezet, omdat het motto ‘eigen volk eerst’ het zwaarste weegt en het er in beginsel totaal niet toe doet of je wel of niet buiten de pot hebt gepiest. Je bent er een van ons en wie daar niet bij hoort, moet dus hele zware papieren hebben om in onze gemeenschap opgenomen worden. En heb je die onverhoopt niet, dan wacht je het lot van gedwongen uitzetting met behulp van de marechausse en in afwachting daarvan dus een botte en inhumane behandeling, waarvan hiervoor dus een schrijnend voorbeeld werd gegeven, hoewel het allemaal nog veel erger kan. Omdat zo onze manieren zijn geworden, dankzij de PVV en het wakkere deel van de natie dat teveel oogkleppen op heeft om zich voor zulke ongastvrijheid te kunnen schamen, laat staan dat deze mensen wakker liggen van alle internationale rapporten waaruit de verontrusting spreekt over de stand van ons immigratiebeleid, welke beroerder dan beroerd is geworden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Ons huidig immigratiebeleid

 1. Mack zegt:

  Onzin, de PVV heeft geen bal te vertellen en kan hier ook niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Het zijn PvdA en VVD waar je moet zijn.

  • robschimmert zegt:

   Geen sprake van. We hebben deze wantoestand te danken aan het succes van de PVV en de VVD die er ook met gestrekt been in ging om stemmenverlies in de richting van Wilders te voorkomen. De PvdA heeft hier nulkommanul mee te maken omdat het om staand beleid gaat dat voor 2011 tot stand kwan en waarvoor de voorgangers van dit kabinet gedechargeerd werden. Veel te kort door de bocht deze konstatering.

   • Mack zegt:

    Vandaar dat mensen zich vanochtend op de radio verexcuseerden naar de asielzoekers dat ze ooit PvdA hebben gestemd.

    • robschimmert zegt:

     Je kunt hier toch moeilijk met droge ogen en in alle ernst volhouden dat dit asielbeleid iets met de PvdA te maken heeft. En het feit dat wat radio – luisteraars, twee, drie, tien, die historisch foute positie kiezen, kan nooit een argument pro of con zijn.

    • Mack zegt:

     Nou, ik denk daar echt anders over. Ik zal niet zeggen dat het de schuld van de PvdA is, maar die zijn eenmaal aan de macht, ik hoor ze er nooit tegen ageren. De PVV is niet aan de macht, ook nooit geweest en die zouden de schuld zijn van het asielbeleid? Zo simpel is het voor mij namelijk wel. Hooguit is Fortuyn begonnen met het misbruik ervan aan te kaarten. Anderen zagen dat dat succes had bij de kiezers en hebben erop meegelift. Maar als het de schuld was van de PVV, dan zou Geert Wilders ter discussie hebben gestaan, en niet Teeven.

 2. Mack zegt:

  Als je al een schuldige uit het verleden zoekt, dan moet dat Pim Fortuyn zijn. Rita Verdonk scoorde met zijn ideeen. De PVV lifte een beetje mee op dat idee.

 3. robschimmert zegt:

  Je kunt je toch nog wel herinneren dat de PVV gedoogpartner was van het vorige kabinet CDA-VVD, dat vorm gaf aan het huidige asielbeleid? Je gelooft hopelijk niet dat de PVV gedoogd heeft zonder daar iets voor te krijgen.

 4. Mack zegt:

  Hoe vond je trouwens mijn zin: “Zo simpel is het voor mij namelijk wel?” Vind je me al niet op jou lijken?

  • robschimmert zegt:

   Ik had de spiegel niet herkend. Maar het zou een zinsnede uit mijn repertoire kunnen zijn. Na bijna tien jaar bloggen begin ik zowaar school te maken. Een nieuwe lente met een oud geluid, zal ik maar zeggen…..

 5. Ximaar zegt:

  Bij de IND en het uitzetgedoe zit het al 30 jaar fout. De PVV heeft niet beplaald wie daar aan het werk gingen hoe zij hun werk zouden uitvoeren. Dat heeft die instelling altijd zelf geregeld en veel cabinetten werden met de ellende die door de IND werd veroorzaakt opgescheept. En met IND-topfiguren als Nawijn (die later bij de LPF zat) is het niet vreemd dat ze verworden zijn naar wat het nu is en dat Verdonk of bijvoorbeel Albeyrak daar nooit hun vingers achter kregen.

 6. Dhyan zegt:

  Het is weer een geromantiseerde kijk op de dingen geworden vanuit de perceptie van iemand in pantoffels in een verwarmd huis en zittende in comfortabele luie stoel. Vluchtelingen, als ze dat al zijn en daar hebben we de IND voor komen uit bizarre omstandigheden en vinden hoe schamel ook ieder onderkomen goed wanneer ze de hel ontvlucht zijn. Wanneer de gedachte opkomt dat het hen aan iets ontbreekt komt dat uit ons verwend westers denken.
  De asielzoeker wonende in Moskow spoelt wijselijk z’n paspoort door de plee zodat z’n afkomst niet meer is te traceren en hij kan volhouden rechtstreeks uit Afghanistan te komen, maar vanuit onze luie stoel weten wij wel beter dat het deze man zwaar te moede was toen hij naar Nederland vluchtte. In Afghanistan (maar daar niet alleen) is Nederland het nieuw Mekka, de gebraden haantjes vliegen je daar zo in de mond, dus proberen hele volksstammen naar dit overbevolkte kleine landje waar je al bijna bij de buren op schoot moet zitten en blij bent niet ook de wc nog te moeten delen. Het is wel eens een keer goed dat er in Afghanistan (en ander landen) een negatief geluid te horen is dat doet de toestroom alleen maar afnemen. Als het die immigrant niet meer bevalt omdat hier de boel teveel verziekt is komen ze niet of gaan ze weer terug naar Afghanistan (of ander land van herkomst) maar daar (of ieder ander land van herkomst) ben ik niet welkom als het me hier niet bevalt. In ieder geval heeft de immigrant niets te verliezen en dat merk je aan veel immigranten, maar ik heb dat wel. Ik kan ook niet zomaar ergens anders heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s