Moe van Mans

Er zijn van die namen waar we maar nooit omheen en vanaf schijnen te komen. Er hoeft maar ergens iets aan de hand te zijn of ze duiken weer op. Het lijkt wel of we niet zonder hen kunnen en we tot het einde der tijden tot hen veroordeeld zijn. Een factotum zijn zij. Waardoor het er veel van weg heeft of ons lot aan hen verbonden is, of we dat leuk vinden of niet. Dat schijnt niet im Frage te zijn. Hoewel ik het toch wel beu begin te worden dat telkens weer als er onder de rivieren ergens stront aan de knikker is of een burgemeesterspositie vacant komt dat dan steeds die Jan Mans ingevlogen moet worden om even op de winkel te passen. In Moerdijk kwam hij op de proppen. In Maastricht en GPvJobgoYczVenlo moest hij een tijdje burgemeester spelen. Nu wordt hij weer gevraagd om de rotzooi in Meerssen op te ruimen, in die zin dat hij weer een coalitie binnen de hopeloos verdeelde gemeenteraad moet formeren. Dat voortdurend beroep op deze man die inmiddels al 73 jaar is, roept bij mij verschillende vragen op, logische, denk ik, die velen met mij zullen stellen.

Allereerst de simpele vraag of deze man niets beters te doen heeft dan als een soort klusjesman voor de verschillende overheden te fungeren en daarbij zoveel jongeren de kansen ontneemt om ook eens een tijdelijke job te doen die er toe doet. Of geldt voor die Mans de pensiorengerechtigde leeftijd niet en denkt en mag hij tot het eind van zijn tijd doorgaan en eventueel in het harnas te sterven met de gedachte dat hij altijd zo verdomd belangrijk is gevonden. Is er niemand anders capabel genoeg om de aan Mans toevertrouwde problemen op te lossen? Het zal toch niet waar zijn dat er geen jongere wachtgelders zijn, werkloze Kamerleden bijvoorbeeld, die even gekwalificeerd zijn als deze senior die klaarblijkelijk niet van het publieke podium is weg te timmeren. Resteert de vraag of deze man niks anders te doen heeft, geen leuke hobbies thuis kan uitoefenen of interesses bezit waardoor hij niet achter de geraniums hoeft te belanden. Want elke keer die naam en die kop, is toch teveel van het goede. Je zou er, zoals ik, toch hopeloos Mansmoe van kunnen worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Moe van Mans

  1. Sjoerd zegt:

    Ik ben het niet met je eens. Mans is integer en wordt door alle partijen aanvaard als tussenpaus. En dat is wat Meerssen nu nodig heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s