De Amerikaanse beschaving

Het gelijk krijgen met vuurwapens is een oude Amerikaanse traditie, die door iedereen aanvaard werd tijdens de pionierstijd. Het probleem is alleen dat er nog altijd veel Amerikanen zijn die denken dat die verhoudingen nog altijd zo liggen. Zie het grote politieke debat dat momenteel in Washington wordt gevoerd om via wetgeving het wapenbezit te verminderen. Dat tekent toch min of meer de huidige stand van de Amerikaanse beschaving.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De Amerikaanse beschaving

 1. Laurent zegt:

  Nou, ik las toevallig dat het vooral een kwestie is van de sponsoring door de NRA van de Republikeinen. Wie betaalt bepaalt. Er zijn daar meer mensen voor in elk geval meer regulering van die wapens dan het stemgedrag van het congres doet vermoeden, maar de democratie in Amerika wordt vooral door geld gestuurd. Ironischerwijze hebben zij wel meer regulering mbt partijfinanciering dan wij, maar daar weten ze weer omheen te werken.

 2. Laurent zegt:

  Oh, hier legt Obama het zelf uit, echt schandalig hoe dat met dat laatste wetsvoorstel is gegaan: http://www.youtube.com/watch?v=yr9x1CzW2Yw&t=4m45s

 3. Ximaar zegt:

  Het malle is dat een groot deel van de US-burgers er qua wapens en roken net zo over denkt als Nederlanders qua drugsgebruik en drank en dat US-burgers veel moeilijker doen over drank en drugs dan de Nederlanders. Probeer daar maar eens wat bier te kopen. Deels terecht omdat drank de meeste slachtoffers (ongelukken, huiselijk geweld, horeca-geweld en ziektes) maakt. Maar ik zie het in Nederland niet gebeuren dat we drank moeten kopen bij een soort bankgebouw met dito beveiliging.

  Een groot deel van de Amerikaanse staten doet simpel over wapens. Er zijn ook aardig wat Amerikaanse staten die er veel moeilijker over doen. Net zo moeilijk als in Schandinavië waar het wapen bezit ook nog altijd erg hoog is.

  Ik vond dat Fokke en Sukke wel een aardige hadden over de ‘NBA’ de National Bomb Assn die vind dat er bommen ingezet moeten worden tegen bomaanslagen. Een oud mopje dat ik van de vliegtuigkapingsperiode rond 1980 ken. Toen moest je zelf ook een bom mee aan boord nemen, want statistisch gezien was er nog nooit een vliegtuig opgeblazen met meer dan 1 bom aan boord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s