Onze hulp

Sinds een jaar heeft iedere dinsdagochtend toch wel iets feestelijks voor ons. En dat heeft een heel simpele reden. Want dan wordt gedurende drie uur ons huis voor ons schoongemaakt, krijgen de cruciale delen daarvan een gedegen poetsbeurt, worden zij stevig onder handen genomen door een hulp. Waar wij heel blij mee zijn. En ik nog het meest omdat ik toch de nodige tijd kwijt ben aan alle andere bezigheden in huis, zoals het koken, wassen, strijken, en bovendien nog de andere sores aan mijn hoofd heb die nu eenmaal bij een huishouden horen. De tuin, de boodschappen, de betalingen. Ze komen stuk voor stuk voorbij en vragen toch de nodige aandacht van mij alleen omdat mijn vrouw daar door haar ziekte niet meer toe in staat is. Zodat die hulp die dinsdagochtend komt, iedere week weer als geroepen is, als was het een engel die bij ons neerdaalt.

Dat gevoel roept zij tenminste wel op als zij bij ons op de stoep staat en aan de slag gaat en ononderbroken blijft na eerst met ons de week te hebben doorgenomen. Waarna wij haar wel horen en zien zonder dat wij ons met haar hoeven te bemoeien of zelfs maar instructies hoeven te geven. Ze kent de weg bij ons en verstaat haar vak zoals wij dat verwachten. Waar ze ook nog eens een aangename persoonlijkheid aan toevoegt, waardoor bij haar één plus één geen twee is, maar echt drie. Toegevoegde waarde heet dat omdat wij geen omkijken naar haar hebben en zij bovendien meer brengt dan alleen maar een klus die wordt geklaard. Laten we het sfeer en gezelligheid noemen. En als dat wordt gerealiseerd met de opruiming en het poetsen van je huis, dan mag je jezelf een geluksvogel noemen. Wat wij dus ook zijn, omdat wij het zo getroffen hebben met Heidi, dat wij haar nooit en voor geen goud meer zouden willen missen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Onze hulp

  1. Sjoerd zegt:

    Wij hebben ook sinds kort een hulp voor enkele uren in de week. En dat is wel zo fijn moet ik zeggen.

  2. Ximaar zegt:

    Mijn zuster (65) en zwager (71) hebben ook flink wat hulp en kampen met behoorlijk wat gezondheidsproblemen. Naast medische zorghulp ook huishoudelijke hulp. Mijn indruk is dat die huishoudelijke hulp veel meer en vaker het huis schoonmaakt als mijn zuster (en zwager) voor de tijd dat zij het moeilijker kregen. Zelf steek ik ook erg weinig tijd in mijn huis. 2x per jaar ramenlappen vind ik meer dan voldoende. Afstoffen een kwartier per maand en stofzuigen 5 minuten per 10 dagen. Afwassen een half uur per week. Meestal combineer ik het met de komst van visite. Die moeten in 3-voud aangeven op welk exact tijdstip ze komen en een half uur voor die tijd maak ik dan mijn huis aan kant. 🙂

    Nu zal ik niet een doorsnee Nederlander zijn, maar ik vraag me wel eens af of mensen van hun huishoudelijke hulp niet meer verwachten dan van hen zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s