Over de grens – Sint Martensvoeren

Het is een plaats die in het hart van de Voerstreek ligt en tegelijk ook het lastigste te smw01-300x199bereiken is vanuit Nederland. Sint Martensvoeren kent geen rechtstreekse verbinding met Zuid – Limburg, hoewel het hemelsbreed plusminus drie kilometer van Noorbeek ligt. Tussen beide plaatsen bevindt zich slechts een wandelweg, welke een steile klim en een scherpe afdaling kent. Alternatieven zijn de omwegen via Ulvend of ’s Gravenvoeren, die overigens wel een fraaie voorbode zijn op het curieuze dorp dat Sint Martensvoeren is, gelegen als het dus is in een dal, in de direkte schaduw van de spoorlijn Aken – Luik die het niet alleen overheerst, maar haar skyline ook in ernstige mate ontsiert. Met als gevolg dat de meeste dagjesmensen hier slechts passanten zijn, op zoek naar rustiger en vriendelijker oorden.

260px-Fouron_Saint_Martin,_eelctriciteitsmast_en_vakwerkhuis_foto4_2011-09-10_11_21vccv_veltmanshuis-300x199Sint-Martens%20Voeren-Cliffstone-008

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over de grens – Sint Martensvoeren

  1. Sjoerd zegt:

    Toch moet ik dat trafohuisje aldaar op de gevoelige plaat vastleggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s