Mens en dier

De relatie tussen mens en dier dan wel het gedrag van dieren als zodanig blijven een onuitputtelijke bron voor de meest idiote verhalen, waarvan het volgende drieluik ook weer overduidelijk getuigt:

Op de grootste bazar van Argentinië, La Salada, worden fretten volgespoten met steroïden en verkocht als poedels en chihuahua’s. De dieren krijgen vanaf de geboorte steroiden toegediend, zodat ze groter worden. Ook wordt hun vacht extra geborsteld om hem wolliger te maken. De meeste nieuwe hondeneigenaren merken niet direct dat ze zijn opgelicht. Een man uit Catamarca had het pas door toen hij zijn ‘hond’ meenam naar de dierenarts. Een lokale nieuwszender in Buenos Aires ontdekte dat er meer slachtoffers waren gevallen. Zo zag een vrouw haar nieuwe fret aan voor een chihuahua. De beesten worden verkocht voor 114 euro, een koopje vergeleken bij de gangbare prijs voor poedels van 760 euro. Een fretje daarentegen kost maar zo’n 57 euro.

Een Chinese man moest met spoed naar het ziekenhuis omdat een levende paling in hem vastzat. Hij stopte het dier in zijn anus nadat hij iemand in een pornofilm dat zag doen. De 50 centimeter lange paling kon na een lange operatie verwijderd worden, waarna het dier overleed. Volgens een zuster van het ziekenhuis probeerde de paling ‘een uitgang te vinden’. “Het is erg idioot om zo iets te doen. De man kon veel ergere verwondingen hebben dan dat hij nu heeft. Palingen hebben kleine, maar erg scherpe tanden”, vertelt de zuster. De man ligt nog in het ziekenhuis om te herstellen. Mogelijk wordt hij aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

In Engeland is een ogenschijnlijk dode hamster weer uit zijn graf geklommen. Vrienden van de eigenaar van het dier dachten dat het overleden was en begroeven hem in de tuin. De hamster bleek niet dood te zijn, maar zat in een diepe slaapstand. De Engelse Lisa Kilbourne-Smith en haar vriend James moesten op de hamster van vrienden passen. Toen ze het dier koud en stijf in diens kooi zagen liggen, stopten ze het beestje in een kartonnen doos en begroeven die in de tuin. De volgende dag vond de vader van Lisa het dier levend terug in een lege doos kattenvoer in de tuin. De hamster had zich door de kartonnen doos gegeten en was weer naar boven geklommen. “De energie die hij heeft gehad om zichzelf uit te graven is echt opmerkelijk”, aldus Lisa’s vader. Volgens John Auld, eigenaar van een dierenziekenhuis, was de hamster in een diepe slaapstand geraakt. “Als zijn lichaamstemperatuur zakt tot onder een bepaald niveau kan het dier in een slaapstand komen.” Auld hoort wel vaker verhalen over hamsters die uit de dood zijn opgestaan. “Maar ik ben echt verbaasd over deze hamster. Met de temperaturen die we rond Pasen hadden, is de grond eigenlijk te koud om uit de slaapstand te komen”, aldus Auld.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Mens en dier

  1. Sjoerd zegt:

    Wat een oen, een paling in je kont stoppen…

  2. Emigrant zegt:

    En als het dan al moet, beter met staart naar voren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s