Onnavolgbaar……

De mensensoort bestaat uit zoveel miljarden unieke exemplaren, welke stuk voor stuk hun eigen en vaker onnavolgbare gedrag vertonen. Waarmee ze een onuitputtelijke bron is voor onbegrip en tegelijk ook kostelijk vermaak. Want lees maar bijvoorbeeld hierna waartoe drie van onze soortgenoten in staat waren dan wel wat ze bedacht hadden:

Een man uit Kingsport in de Amerikaanse staat Tennessee is woensdag gearresteerd omdat hij zijn zesjarige dochter aan zijn oma wilde verkopen voor 1.200 euro. De 32-jarige Shawn Wayne Hughes had het geld nodig om de borgtocht van zijn vriendin, de 27-jarige Jessica April Carey, te betalen. Carey, de moeder van het meisje, was twee dagen eerder gearresteerd wegens kindermishandeling en verwaarlozing. Hughes belde zijn oma om haar te vragen hem het geld voor de borgtocht te lenen. Toen oma dit weigerde bood hij haar de volledige voogdij over het kind aan als ze hem het geld gaf. De politie was aanwezig bij oma tijdens de telefoongesprekken en gaf oma de instructie om het aanbod te accepteren. Toen Hughes met zijn dochter verscheen om de transactie af te handelen werd hij gearresteerd. Hughes had daarnaast vijf pillen in zijn broekzak. Hij zit dan ook vast voor handel in kinderen en drugsbezit.

Een dronken visser uit Australië heeft zijn leven geriskeerd voor een paar flessen whisky. Voor een weddenschap moest hij naakt een rivier met krokodillen oversteken. Op een foto is te zien hoe de man naakt op een boomstam over de Daly River peddelt. “Ik had een paar biertjes op, en op dat moment leek het me een goed plan”, vertelt de anonieme visser. “De vissen wilden niet echt bijten omdat het water te snel stroomde, dus ik dacht: waarom ook niet? Toen ik de volgende morgen opstond, leek het opeens een minder goed idee.” Ook volgens getuige Billy Innes was de visser zich op het moment niet bewust van het gevaar van de rivier. “Het was hilarisch”, vertelt Innes. “Grote boomstammen lagen in het water en hij werd uitgedaagd om op een van de stammen over de rivier te peddelen. Hij kreeg er twee kratten whisky voor en dat vond hij het helemaal waard.” In de Daly River leven veel krokodillen. In 2009 is een 20-jarige man gedood door een van de reptielen toen hij naar de kant wilde zwemmen om bier te halen.

Een Chinese vrouw heeft haar eigen begrafenis georganiseerd en was er zelf bij aanwezig. Ze wilde er graag van kunnen genieten. Op foto’s van de ceremonie is te zien dat studente Zeng Jia in een grafkist ligt. De 22-jarige vrouw had zich ook laten opmaken om ‘doder’ te lijken. Jia heeft een uur in de kist gelegen terwijl ‘nabestaanden’ om haar rouwden. Tijdens de dienst hingen er origamiduiven aan het plafond. De vrouw stond daarna op uit haar kist om mee te doen aan de ceremonie. “Ik wilde weten hoe mensen over me dachten, dus ik organiseerde mijn begrafenis terwijl ik er zelf nog van kon genieten”. Jia was verbaasd over het feit dat mensen zoveel tijd en moeite steken in hun begrafenis. “En als het dan zover is, zijn ze er niet bij om het zelf mee te maken.” Ze kwam op het idee tijdens de begrafenis van haar opa.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Onnavolgbaar……

  1. Mack zegt:

    Die laatste is opmerkelijk. Ik dacht dat we in Nederland wat ruimdenkerder waren dan in China, maar kennelijk is dat het laatste sprookje waar we nog in geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s