Een Limburgse blooper

Dit is een werkelijk hilarisch, dolkomisch verhaal, dat dan ook in aanmerking komt voor de kwalificatie van blooper van het jaar. Want misser dan zo kan iets bijna niet gaan, net zo min als een misverstand, of liever gezegd miscommunicatie binnen een en dezelfde organisatie zulke groteske vormen kan aannemen. En het wordt uiteraard helemaal bizar als die geschiedenis openbaar wordt en onder de ogen komt van het grote publiek. Want dan sta je als individu, maar nog meer als provincie Limburg in dit geval totaal voor aap, met vooral lachers die je daarmee helemaal op je hand hebt. Dat gezegd hebbende, wordt het wel tijd voor dit verhaal dat echt geen 1 april – mop is, maar de bizarre werkelijkheid van september 2012 tekent en de provinciale overheid te kijk en voor schut zet en dat als volgt de kolommen van dagblad de Limburger haalde:

Woedend was de provincie Limburg, toen aan de vooravond van het WK Wielrennen van vorig jaar het parcours over 16 kilometer besmeurd bleek met lelijke verfstrepen. Sabotage, zo werd vermoed. Er werden dan ook geen halve maatregelen genomen. Een schoonmaakploeg werd ingevlogen, er werd aangifte gedaan en het parcours werd sindsdien ’s nachts beveiligd. Kosten: een ton, waarvan tachtig mille door de provincie werd opgehoest. Wat blijkt nu? Die vernieling was ‘kunst’, welke was aangebracht door een kunstenaarscollectief dat de kleuren van de regenboogtrui op het asfalt wilde schilderen, nota bene in opdracht van de provincie zelf. Dat wil zeggen, in opdracht van een ambtenaar die dat intern niet had afgestemd. En er vervolgens, net als de kunstenaars, versteend door alle commotie het zwijgen toe deed. Nu het voorval na maanden per toeval aan het licht is gekomen, loopt er een intern onderzoek tegen die ambtenaar.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Een Limburgse blooper

 1. Mack zegt:

  Dat is inderdaad om van in de lach te schieten. Ze hadden het ook even van te voren moeten melden, dat het kunst was, dan had iedereen het mooi gevonden.

 2. thema zegt:

  **Kan iedere werknemer in het provinciehuis zelfstandig beschikken/beslissen over investeringen ( op onze kosten!) in financieel risicovolle projecten ?
  **Projectbeheersing/voortgangscontrole/financiele bewaking…….iedereen slaapt of……doet alsof hij/zij slaapt
  **Conclusie:
  1. Organisatorisch/communicatief …….bedoevend nivo
  2. ONBETROUWBAAR !!! Hoeveel “betrokkenen” hebben fanatiek naar de doofpot gezocht?

  N.B.: Het is al lange tijd verdacht stil t.a.v. de informatie over het uiteindelijke “batig” saldo van het WK 2012?

 3. Emigrant zegt:

  Hier hebben vast honderdduizend mensen de slappe lach van gekregen, en nu ook ik! Dat is wel honderdduizend euro waard.

 4. Margo zegt:

  Ik krijg daar ook de hik-lach van. Vooral als ik bedenk hoe ‘de schuldigen’ zich stilletjes hielden in alle commotie!

 5. Sjoerd zegt:

  Het zal je maar gebeuren, doe je je uiterste best…

 6. Anoniem zegt:

  Afschaffen die verkwistende en overbodige bestuurslaag, samen met de kamer van koophandel en het waterschap.

 7. funs zegt:

  Tja, ik hoop voor de ambtenaar dat hij niet in Meerssen woont.
  Funs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s