De brug der bruggen

Een mooie binnenkomer voor deze tweede april is dit filmpje dat de lotgevallen toont van vrachtwagens, bussen en campers die zich qua hoogte moeilijk verhouden tot een bepaalde spoorbrug in Durham, in de Amerikaanse staat North Carolina. Met vaker vervelende gevolgen in weerwil van een waarschuwingsbord dat de mogelijke doorrijhoogte duidelijk vermeldt. Maar dat blijkt informatie die niet besteed is aan de betreffende bestuurders die waarschijnlijk toch te veel met hun blik op oneindig achter het stuur zaten.

http://www.prochan.com/embed?f=e53_1351184775

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De brug der bruggen

 1. Mack zegt:

  Maar met zoveel ongelukken kun je je toch afvragen hoeveel N.C. om de veiligheid van haar inwoners geeft. Hier zou toch allang zijn ingegrepen? Nee, daar hangen ze een camera op.

  • robschimmert zegt:

   Verantwoordelijkheid van de burgers die moeten opletten, zal de filosofie van de overheid zijn. Daar herken je toch zeker het denken van de Republikeinen in, voor wie de overheid niet klein genoeg kan zijn en alleen maar meer moet terugtreden.

 2. Ximaar zegt:

  3 meter 56 is gewoon erg laag, gemiddeld is het in de USA 4,3 meter. Hij is trouwens alleen rechts zo laag, vandaar dat veel vrachtwagens er links onderdoor gaan omdat ze weten dat ie daar een cm of 10 hoger is. Maar gewone NL reisbussen passen er dus allemaal niet onderdoor en dan mag je je afvragen of er niet veel eerder een omleiding aangegeven moet worden voor een viaduct verderop dat hoger is. Wij hebben hier bij Waarland een spoorviaduct van 3,9m en regelmatig gaat het daar ook mis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s