Pussycat

Weliswaar iets later dan gebruikelijk, maar niettemin toch de geschikte aanzet tot een nieuwe week. Een muzikale opening ervan die deze keer voor rekening komt van een groep die zich een aantal jaar met recht Limburgs trots mocht noemen. Pussycat dus. En niet alleen door de enkele hits die ze scoorde, maar ook doordat ze muzikaal in de tijd en naar de smaak van toen, eind zeventiger en begin tachtiger jaren, wel degelijk iets in het midden te brengen had. Zoals bijvoorbeeld maar al te goed op te maken valt uit dit “Cha cha me baby” dat dan weliswaar nooit een hoge notering in alle muziekpolls heeft behaald, maar dat nog altijd het beluisteren meer dan waard is. In elk geval voor mij omdat daarin opnieuw de herinnering gestold is aan een alles verterende liefde die in die tijd volledig met mij aan de haal was gegaan.

http://www.youtube.com/watch?v=aPsmZBhK-JM

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Pussycat

 1. Marloes zegt:

  Nou ja zeg…dit liedje kende ik nog helemaal niet. Miiiihiiiiississippieeee zong ik in mijn jeugd wel uit volle borst mee

 2. Sjoerd zegt:

  Aha, de zusjes Kowalczyk. Ik ken ze persoonlijk, ze komen dan ook hier uit de buurt (Treebeek)

 3. Ximaar zegt:

  Erg blij dat dit, net als de meuk van the Cats, vrijwel niet meer op de radio te horen is. En dat is opvallend met nostalgische zenders als Radio 5 nostalgia, Radio10 Goud en Sky die dagelijks 100-en platen uit deze periode draaien. Doe mij maar Rowwen Hèze.

 4. Margo zegt:

  Wat Laurent zegt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s