Opvallende dierenmanieren

Het drieluik van merkwaardig nieuws bestaat op deze zaterdag uit een drietal verslagen van om zo te zeggen vreemde dierenmanieren die het optekenen ervan kennelijk waard waren:

De dierenambulance in Purmerend heeft in een bankstel een gemummificeerd kadaver van een kat gevonden. Het beest zat er al vijftien maanden en werd ontdekt tijdens een verhuizing, meldt de dierenorganisatie. De kat verdween in december 2011. De eigenaar dacht dat het beest naar buiten was gegaan en door het ijs was gezakt. Wekenlang hoopte het gezin dat de kat terugkwam, maar het dier bleek al die tijd klem te zitten tussen de vering, een balk en de zitting. De bewoners hadden wel een vreemde lucht geroken. Ook was er een smerige donkere vlek onder de bank gevonden. De eigenaar dacht dat de overige katten er geplast hadden en maakte het keer op keer schoon. Volgens de dierenambulance waren de gezinsleden erg aangedaan dat zij zo lang op hun vermiste kat zaten zonder het te weten.

Een onbekende pitbullachtige hond heeft al meerdere bomen in Helmond geveld. Het beest bijt zich zo hard in de bomen vast dat het schors loslaat en de bomen sterven, zegt een politiewoordvoerder dinsdag. “Wij zijn op zoek naar de hond en naar zijn eigenaar.” Het probleem speelt al ruim een maand. Tot nu toe heeft de hond tien bomen vernield. De gemeente gaat aangifte doen, laat een woordvoerder weten. De gemeente vermoedt volgens de zegsman dat honden worden getraind om in de bomen te klimmen, waardoor die beschadigd raken. “We moeten nu tien bomen vervangen.” Simpelweg nagaan wie in de buurt een pitbullachtige hond heeft en daar controleren of het om de dader gaat is volgens de politiewoordvoerder geen optie. “Het kan ook om een hond gaan die niet uit de buurt komt.” De wijkagent heeft een foto van een gehavende boom op Twitter gezet. “Wij hopen dat buurtbewoners die misschien meer weten zich bij ons melden.”

De hond van een vrouw uit het Engelse Greasby heeft na drie weken de trouwring van haar baasje teruggevonden in het park. Jayne Brady was op de dag dat ze de ring verloor op verschillende plekken geweest. “Ik had die dag vrij van werk en moest een paar klusjes doen, zoals de kinderen naar de opvang brengen, langs het tankstation en de hond uitlaten in het park. Dus toen ik merkte dat de ring weg was, kon hij op drie plekken zijn”, aldus de 43-jarige vrouw. Ze nam contact op met parkwachters in de hoop dat die haar geliefde ring hadden gevonden, maar zonder resultaat. “Je kan begrijpen hoe groot mijn opluchting was toen ik precies drie weken en een dag later Roxy uitliet in Arrowe Park. Ze was aan het ravotten en wilde dat ik een stok voor haar weggooide.” Toen Brady de stok pakte, gebeurde het ondenkbare. “Ik boog naar de grond en zag de ring op het gras liggen. Ik kon niet geloven dat ‘ie daar al die tijd gelegen heeft. Ik dacht de ring nooit meer terug te zien. Zeker omdat het de afgelopen tijd zulk slecht weer was, had ik verwacht dat de ring in de grond zou zijn gezakt.” De vrouw beseft dat het geluk aan haar zijde is en zegt: “Ik heb veel mazzel gehad, temeer omdat de parkwachters zeiden dat het gras een paar dagen later zou worden gemaaid. Ze voegt eraan toe: “Ik ben Roxy erg dankbaar dat ze me naar de ring heeft geleid.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opvallende dierenmanieren

  1. Margo zegt:

    Wat een bizar verhaal van die kat in dat bankstel. Wat moet dat voor een vreemd meubelstuk zijn? En zou die kat niet gemauwd hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s