Een nieuwe burgemeester in Nuth

Op het eerste gezicht, met de nadruk dus op het visuele aspect, viel de kennismaking met de beoogde nieuwe burgemeester van de gemeente Nuth, waarvan ik dus ook een inwoner ben, bepaald niet tegen. Wat dat betreft hadden we het slechter kunnen treffen. Maar omdat dat mij onmiddellijk op een schrobbering van feministische zijde zal komen te staan, verzet ik mijn zinnen maar meteen naar een aspect dat mij nog aangenamer trof, namelijk dat Nuth de enige plaats in Limburg wordt met een burgemeester die een Groen Links – achtergrond heeft. Waardoor mijn aanvankelijke twijfels over de keuze door de webdesireegemeenteraad, die hoofdzakelijk uit mannen bestaat en dus, zo dacht ik, wel naar het leuke toetje zouden hebben gekeken en daarvoor dan ook gezwicht moesten zijn, meteen weggenomen is. Want als ik het wel heb, wordt slechts één zetel daarin ingenomen door een vertegenwoordiger van die partij.

Dus moeten het wel de competenties en de presentatie zijn geweest die de keuze in het voordeel van deze Désirée Schmalschläger hebben doen uitvallen. En ook nog eens unaniem. Wat zoveel betekent dat ook de vrouwelijke raadsleden overtuigd waren van haar capaciteiten. Zodat wij in Nuth dus blij moeten zijn met haar komst en ons bevoorrecht moeten weten door haar politieke afkomst, waarmee onze gemeente zich weer eens positief onderscheidt in de regio Limburg. Als zij zich dan ook nog eens extra profileert als een modern en doortastend bestuurder, dan zitten wij goed voor de komende jaren na een periode waarin het grijs en de onopvallendheid en nog wel het meest het lage profiel van de burgemeester het meest irriteerden. Daarom krijgt deze Désirée Schmalschläger minimaal de gunst van onze twijfel, hoewel we eigenlijk veel meer van haar mogen verwachten, nu zij door die unanieme keuze op haar als het ware bij ons met de deur in huis valt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een nieuwe burgemeester in Nuth

  1. Mack zegt:

    Ik vind het een “redelijke” Sasha de Boer.

  2. Ximaar zegt:

    Ik lees net in onze regiokrant dat dit een Heilooze oplossing is. 🙂

  3. Sjoerd zegt:

    En ik maar denken dat jij als inwoner van Sjömmert, niets van die Nutherts moest hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s