Nina Hoekman

hoekmanEen van de verworvenheden van deze tijd is dat kankerpatienten steeds minder in hun schulp kruipen en meer en meer gewoon blijven functioneren tegen de verdrukking in van taboes die niettemin nog altijd rond hun ziekte blijken te heersen. Wat het er allemaal dus voor hen niet gemakkelijker op maakt, waardoor zij des te meer respect afdwingen, vaker ook nog met in het oog springende prestaties. Denk maar eens aan de vorige week gestorven schrijfster Rascha Peper die op haar ziekbed nog een roman voltooide. En ook aan een vrouw die zich al jaren, sinds 2005, aan de verkeerde kant van de streep bevindt en permanent in onzekerheid verkeert over leven en niet – leven, maar desondanks in haar sport de primus inter pares in Nederland blijft. Waar je als buitenstaander slechts het grootst mogelijke ontzag voor op kunt brengen. Want speel het maar eens klaar wat de 48 – jarige Nina Hoekman afgelopen week in Zoutelande deed. Daar zag zij kans om tussen twee chemokuren door haar tiende nationale damtitel te behalen.

Is dat al niet niks, haar prestatie krijgt helemaal bovenmenselijke proporties door het feit dat zij al vanaf 2005 tegen kanker vecht en die strijd tot twee keer toe al in haar voordeel heeft weten te beslechten. Zo kreeg zij de borstkanker die haar in eerste instantie trof klein, daarna ook de botkanker, terwijl zij nu het gevecht is aangegaan tegen de uitzaaiingen in haar hersens, waarin zij tot nu toe ook het pleit in haar voordeel heeft kunnen beslechten getuige het behalen van haar tiende damtitel van Nederland, tussen chemokuren door en met een hoofddoek om haar kaalheid te verbergen. En dat zij niet aflaat en van plan is de strijd tot het bittere einde voort te zetten, laat haar agenda wel zien die het hele jaar gevuld is met toernooien in onder andere China, Frankrijk en Mongolië. Alsof er niets aan de hand met haar is, zo gaat Nina Hoekman dus door, op weg naar de definitieve winst, wensen wij haar toe. Met de meeste bewondering voor deze vrouw die wij daarom graag plaatsen in ons portret van de dag.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nina Hoekman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s