Een misser van Dagblad de Limburger

Van een regionale krant verwacht ik vooral dat het mij zicht biedt op wat er in mijn omgeving, in mijn provincie gaande is, wat er aktueel is. Daarbij doet wat mij betreft alles ertoe. Provinciale en gemeentepolitiek, kunst, sport, economie en wat er zich maar verder voordoet, zoals ook de overlijdensberichten daarin een niet te veronachtzamen rol spelen. Zodat ik mij geen vreemde voel in Schimmert en omstreken. En dat mijn provinciaal dagblad daarbij niet het landelijk en wereldnieuws vergeet, is natuurlijk logisch omdat dat immers het kader vormt voor de verslaggeving van wat er dus direkt om mij heen gebeurt. Maar graag wel in de goede volgorde, met uiteraard het accent op de juiste berichtgeving plus de goede keuze. Laat dat vooral gezegd zijn omdat mijn regionale krant, Dagblad de Limburger, mij wat dat betreft afgelopen zaterdag vies in de steek heeft gelaten met een verhaal op pagina twee en drie, de meest prominente bladzijden in een krant, dat op de eerste plaats niets met de regio te maken had, maar ook nog eens landelijke relevantie miste. Want dat kan met gemak gezegd worden over het breed uitmeten en analyseren van een op de tv gerezen konflikt tussen twee voetbaljournalisten, Derksen en Genee. Alsof er op die zaterdag niets belangrijkers voor die plek in mijn krant te bedenken was dan de bonje van deze twee heren over een bestuurscrisis bij een voetbalclub in Friesland, bij SC Heerenveen.

Typisch niet iets waar de doorsnee – Limburger op zit te wachten noch een onderwerp dat andere Nederlanders of voetballiefhebbers ook maar enigszins kan boeien, hoogstens amuseren. Want waar gaat het helemaal over als twee figuren in het zicht van het televisiepubliek met elkaar heibel krijgen over voetbal alsof er niets belangrijkers in het leven is. En als dat vervolgens over de breedte van twee pagina’s in mijn regionale ochtendkrant de Limburger in extenso wordt besproken en geanalyseerd met inbegrip van het hoe en waarom en van het zoeken naar een eventuele schuldvraag, heb ik, vind ik, het volste recht om mij af te vragen of die krant nog wel weet waarvoor ze bestaat. Of is ze inhoudelijk al net zover afgezakt als die twee voetbaljournalisten die ook niet meer in de gaten hebben dat voetbal een spelletje is waar geen serieus woord aan vuil gemaakt zou moeten worden, laat staan dat men er met elkaar herrie over schopt. Maar we zijn kennelijk de weg volledig kwijt als zo’n ordinaire herrie een landelijk topic wordt en belangrijk genoeg wordt bevonden om al het regionale nieuws naar de achtergrond te verdringen. Waarmee gezegd en gekonkludeerd is dat ook Dagblad de Limburger niet meer weet waarvoor zij bestaat en waarop haar lezers zitten te wachten, want het niveau van die Derksen en Genee niet meer blijkt te kunnen ontstijgen. Zo diep kan je als ooit gerespecteerde krant blijkbaar zinken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een misser van Dagblad de Limburger

  1. Sjoerd zegt:

    Koppie Pasta van de grote Pa… toch. Limburg heeft al een hele tijd geen echte krant meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s