Opmerkelijke verhalen

De drie opmerkelijke verhalen van deze zaterdag zijn weer eens van wat verder gehaald, namelijk uit de Verenigde Staten en Zuid – Afrika. Waardoor het gehalte van ongeloof dat eraan gehecht kan worden, net iets hoger dan gebruikelijk is omdat de gememoreerde feiten nu eenmaal lastiger te verifieren zijn. Maar het maakt de verhalen er niet minder smakelijk om:

De 73-jarige Amerikaan Evan Davidson begraaft woensdag zijn vrouw voor de tweede keer. Hij dacht dat hij 1 maart definitief afscheid van haar had genomen, maar het mortuarium maakte een fout. Davidson had al het idee dat hij niet zijn eigen vrouw begroef. “Ik zag haar en zei meteen dat het helemaal niet mijn vrouw was”, vertelt de man maandag. Evan en zijn Darlene waren 51 jaar getrouwd geweest, dus hij wist goed hoe zijn vrouw er uit zag. Toch bleef de begrafenisonderneming ontkennen en Davidson kon weinig anders doen dan de voor hem onbekende vrouw begraven. Drie dagen na de begrafenis kreeg Davidson een telefoontje van het mortuarium. Daar stond een boze vrouw, omdat het lichaam dat ze kwam bezoeken niet haar moeder was, maar van een vreemde. Davidson haastte zich naar het mortuarium. Daar bleek dat hij tijdens de begrafenis van zijn vrouw gelijk had: de vrouw die hij eerder had begraven was iemand anders. De begrafenisonderneming heeft inmiddels toegegeven dat de verkeerde vrouw in het graf van Darlene ligt en heeft excuses aangeboden. Davidson laat het er niet bij zitten. Hij heeft een advocaat in de arm genomen, omdat hij wil dat de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht.

In Zuid-Afrika is een achtjarig jongetje getrouwd met een vrouw van 61. Het bruidspaar gaf elkaar het jawoord in de Zuid-Afrikaanse stad Tshwane. Bij de bruiloft waren ongeveer honderd gasten aanwezig. Nadat de 8-jarige Sanele Masilele de trouwring om de vinger van de 61-jarige Helen Shabangu had geschoven, legde de familie uit wat de reden van de trouwerij was: Sanele’s op sterven liggende opa had zijn kleinzoon gevraagd om te trouwen voor zijn overlijden.

De 24-jarige Amerikaan Adam Roberts is op stupide wijze tegen de lamp gelopen na een aantal inbraken in Illinois, omdat hij vergat zijn gezichtstatoeage te bedekken. Hij was daardoor voor de agenten die de camerabeelden bekeken makkelijk te herkennen. Het was vervolgens eenvoudig om Roberts uit een rij van verdachten te pikken. Politieagent Mike Dixon van de Madison County Sheriff’s Department was verbijsterd toen hij Roberts’ tatoeage zag. “Er is waarschijnlijk geen andere jongeman met zo’n zelfde tatoeage hier in St. Louis. Ik heb hoorns op hoofden gezien, sterren in de nek, maar ik heb nog nooit een schedel op iemands hoofd getatoeëerd gezien. Het is het vreemdste dat ik ooit zag in mijn twintig jaar aan ervaring.” Adam Roberts werd schuldig bevonden aan tientallen inbraken die hij pleegde in opslagdepots van winkels. Zo’n duizend dollar aan gestolen goederen is inmiddels teruggevorderd.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opmerkelijke verhalen

  1. Emigrant zegt:

    Maar als ik wel ben ingelicht is mevrouw Shabangu de grootmoeder van Sanele. En welk jongetje wil niet een tijdlang met zijn moeder of evt. grootmoeder trouwen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s