De harpiste

Over dorpspolitiek gesproken. In Limburg kan men er wat van. Zoals een paar dagen geleden akelig duidelijk werd gemaakt door de gemeenteraad van Meerssen welke met haar benepenheid en flinkheid om nog wat trappen na te geven een ex – wethouder letterlijk over de kling heeft gejaagd om vervolgens de vermoorde onschuld te spelen en haar eigen hypocrisie te kronen met een overrompelende overlijdensannonce waarin zijn heengaan werd betreurd en hem posthuum nog een aantal niet gemeende veren in de kont werden gestoken. Je zou je er als niets vermoedende burger voor dood schamen en tegelijk hopen dat dit een op zichzelf staand incident is en dat er in gemeenteraden voor het overige verstandige en weldenkende mensen zitting hebben. Nou, dat was dan mooi gedroomd. Want in Nuth weten ze ook wel weg met hun eigen gewicht en belangrijkheid, 26139de gekozen raadsleden, de vertegenwoordigers van de plaatselijke bevolking. In die gelederen is namelijk zware kritiek ontstaan op de plaats van het beeld ‘De harpiste’ voor het Kasteel Wijnandsrade. Dat is er twintig jaar geleden geplaatst in opdracht van een stichting die zich inspant voor het behoud van dat kasteel.

Al die tijd is er door geen haan naar gekraaid en stond dat beeld van Fons Bemelmans niemand in de weg en in feite dus tot ieders plezier daar. Maar er blijken opeens van die momenten te zijn dat raadsleden het licht zien en vinden dat ze zich waar moeten maken of laten horen. Met als gevolg dat plotseling de sokkel waarop ‘De harpiste’ stond het bij de fracties van de PvdA en Groen Links had gedaan. Die was te zwaar, waardoor het beeld op die plaats niet oogde en een andere plek diende te krijgen. Waarvoor het oog viel op een nabij gelegen parkeerplek en dus uit de omgeving en de kontekst moet worden gehaald waarvoor het oorspronkelijk en alleen gemaakt was. Tot ergernis van de maker en veel inwoners van Nuth, aan wie de betekenis van deze hele kwestie ontgaat terwijl men zich uiteraard afvraagt of raadsleden niet dringender kwesties aan hun hoofd en te behartigen hebben. Bij Groen Links en de PvdA dus kennelijk niet, voor welke partijen deze problematiek blijkbaar de hoogste urgentie heeft gelet op het feit dat deze zaak op hun initiatief prominent op de agenda van de raadsvergadering staat, welke op 26 maart zal worden gehouden en waar de dorpspolitiek in Nuth zich dus voor de zoveelste keer te kijk zet, zonder uitzicht of hoop op betere tijden te geven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s