Vreemde voorvallen

Om het wekelijkse drieluik met rariteiten gevuld te krijgen zijn we dit maal maar dichtbij huis gebleven en konden we oogsten in Weesp en Veghel en moesten we een uitstapje naar de omgeving van Birmingham maken, met de volgende drie vreemde verhalen als resultaat:

Een nog onbekende inbreker heeft vorige maand bij een inbraak in een huis in Veghel een foto van zichzelf achtergelaten op de mobiel van een van de bewoners. De politie denkt dat hij dat bewust heeft gedaan maar naar de reden wordt nog gegist, zei een woordvoerder vrijdag. De politie noch de bewoners herkennen de man. In een toelichting laat de politie weten dat de inbreker met de mobiele telefoon van een van de bewoners foto’s heeft gemaakt. Op een van de beelden is zijn gezicht te zien. Om de inbreker te vinden, toont de politie die foto maandag in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Terwijl de bewoners lagen te slapen, wist de man het huis binnen te komen. Er is echter niks gestolen.

Twee mannen uit Weesp zijn maandag aangehouden omdat ze de herkomst van 956 lege statiegeldkratjes niet konden verklaren. De politie vermoedt dat de groentekratjes, die een waarde van meer dan 3600 euro vertegenwoordigen zijn gestolen. Het duo van 19 en 21 jaar had kratjes opgestapeld in een bestelbus. De bestuurder viel op omdat hij rond 19.15 uur te hard reed en onvoldoende afstand hield op de snelweg bij Amsterdam. De twee konden niet uitleggen waar de kratten vandaan kwamen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de kratjes.

Het plafond en de vloer van een Britse caravan zijn vernield door de inslag van een blok bevroren poep. Het bruine blok ijs van 90 centimeter doorsnee kwam met zo’n vaart uit de lucht vallen, dat het dwars door de mobiele woning heen ging en een krater in de grond sloeg.De 52-jarige eigenaresse Caroline Guy had de caravan in de voortuin van haar woning in Pattingham in de buurt van Birmingham staan. Ze had er tijdens de bouw van haar huis twee jaar lang in gewoond, maar was van plan hem binnenkort te verkopen. Volgens Guy schrok ze wakker, maar zag ze niet meteen iets en sliep ze verder. De dag ontdekte haar moeder wat er gebeurd was. Het ijs vernielde niet alleen het plafond en de vloer, maar ook de muren en een spiegel. De vrouw bewaart een deel van het ijs als bewijsmateriaal in haar vriezer. Ze is ervan overtuigd dat het blok uit een vliegtuig is gevallen. Soms lekken er delen van het toilet en die resten bevriezen dan als ze richting de aarde vallen. Guy heeft de luchtvaartautoriteiten van het voorval op de hoogte gebracht en hoopt dat ze de schade vergoed kan krijgen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s