Het 3 x niets van DWDD

Gelukkig is er nog de Nederlandse televisie. Want daar kun je er nog altijd getuige van zijn hoe betekenisloosheid tot de derde macht kan worden verheven en het Droste – effect in drie dimensies zichtbaar wordt gemaakt. Met als bijna voorspelbaar podium voor die vluchtigheid DWDD, een programma dat mij overigens niet tot haar vaste klanten hoeft te rekenen, maar als het een keer zover is, is het ook meestal raak. Zo ook gisterenavond, toen het niets weer eens tot onmetelijke proporties werd opgeblazen en moest uitmonden in drie keer niks. Met om te beginnen Matthijs van Nieuwkerk, die sneller praat dan hij denkt, dus nooit op inhoud valt te betrappen. Voeg daar vier zelf benoemde Bekende Nederlanders aan toe, waar ik in ieder geval nooit van heb gehoord, en laat deze met elkaar een willekeurig gesprek voeren. Dan kun je er haast gevoeglijk vanuit gaan dat het nergens over gaat.

Welke zekerheid nog meer klemt als ze ertoe uitgenodigd worden om een mening te geven over het programma ‘Wie is de mol’. Dan is die voorspelbare betekenisloosheid inderdaad een feit, zoals ik gisterenavond nog eens moest merken en tot mijn verbazing zag dat met dat niets en onbenul ook nog eens vijftien minuten zendtijd op Nederland 3 werd gevuld. Ben ik dan gerechtigd om mij af te vragen of ik gek geworden ben of dat we gezamenlijk zo aan het afglijden zijn dat we deze flauwekul nog tolereren dan wel daar naar kijken als een bokser die murw geslagen in de touwen hangt omdat hij niet meer beter weet. Want dat moet toch zo langzamerhand wel de status van de tv-kijker zijn als die dit allemaal glazig over zich heen ziet en laat komen en vermoedelijk nog alleen de Aan/Uit – knop van zijn toestel bedient.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Het 3 x niets van DWDD

 1. margoknegjes zegt:

  Ik kijk er nooit meer naar. Gaat mij te snel, ik raak er buiten adem van. En inderdaad, niets wordt (dus) uitgediept en veel te veel eendagsvliegen.

 2. Jolie zegt:

  Wij denken hier precies hetzelfde over hoor Rob.. (Of dat een troostrijke gedachte is weet ik niet, maar wij kijken ook voornamelijk doku’s en af en toe een leuke film, naar DWDD kijk ik zelden, het ergert me al snel, en naar WIDM heb ik gewoon nog nooit gekeken, alleen dankzij jouw blog weet ik wat het programma zo ongeveer inhoudt, tot jij er ns overschreef had ik gewoon géén idee! :-))

 3. Ximaar zegt:

  Deze uitzending van DWDD stelde idd weinig voor, wat vooral aan WIDM lag. Net als Jolie heb ik daar ook nog geen aflevering van gezien en nu heb ik na DWDD even de laatste 5 minuten bekeken op UG. Snap dus niet dat mensen dit leuk vinden. Maar dat heb ik ook met BZV en het AUJ. Linda kwam later haar nieuwe quiz pluggen. Er werd geen woord gerept over MHMOT, die vergelijkbare algemene kennis koppelt aan een leuk gok- en bluf-element en gelukkig weer begonnen is. KNWZ is trouwens ook erg vermakelijk, maar dat is eigenlijk een remake van ODN.

  • Mack zegt:

   GTST, ONM, SS (studio sport) DGK, ik weet het allemaal niet meer. Ik kijk DWDD wel regelmatig, heb geen hekel aan Mathijs, maar wat minder gasten en een langer interview is meestal leuker. Vanavond zag ik Whoopie Goldberg in CT. Dat vond ik wel leuk. Waar is Ischa Meijer eigenlijk gebleven?

  • Jolie zegt:

   LOL, al die Afko’s.. ik heb (vanaf “BZV”) GEEN IDEE meer waar het over gaat… ik kijk wel ns (3 x per jaar?) naar de RR (Rijdende Rechter) en soms naar HMMIK (help mijn man is klusser ;-)) maar verder…. (zit ik erg om die afko’s te lachen ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s