Die perfekte Sacha

Niet dat ik mij in de steek gelaten voel door haar aangekondigde vertrek, dat voor mij aan de andere kant wel zoiets is alsof zij een beetje gaat sterven. Zo ben ik aan haar verknocht geraakt en blijk ik in de loop van de jaren lichtelijk door de knieën te zijn gegaan voor haar charme, voor haar innemende verschijning, waar ik bij elk Achtuur Journaal met plezier naar uitkeek, vooral nadat besloten was om haar volledig in beeld te brengen. Maar daarover heb ik hier al eerder geschreven en is in dit verband niet meer aan de orde. Nu moeten we het doen met de wetenschap en het vooruitzicht dat Sacha de Boer ons over twee maanden gaat verlaten, dat we haar nog vier keer een week lang het Journaal zullen zien presenteren en dat het dan gedaan is met haar aantrekkelijke aanwezigheid op het scherm. Want zover mag ik met mijn loftuiting op haar toch wel gaan zonder voor sacha_de_boersexistisch uitgemaakt te worden? Trouwens, is het wel mogelijk om in de fout te gaan in het bewieroken van iemand die zoveel klasse en beschaving in haar aanwezigheid legt, die overigens bepaald niet van schoonheid gespeend is?

Terwijl ze bovendien toegerust blijkt met persoonlijkheid en vakvrouwschap getuige de momenten waarop zij de ruimte kreeg om werkelijk journalistieke inbreng te leveren. Als zij bijvoorbeeld collega’s en correspondenten over door hen aangekaarte onderwerpen namens de kijker nader aan de tand mocht en moest voelen. Dan zag je bij haar de kin en de onderlip vooruitgaan en de rug gerecht worden om toch even die goede vragen te stellen en tegelijk te laten zien dat het kluitje en het riet in elk geval aan haar niet besteed zouden zijn. Waardoor zij echt die anchor werd die een Achtuur Journaal behoefde zonder dat zij overigens daarbij afbreuk deed aan haar natuurlijke uitstraling waarvan voor de oplettende kijker die glimpen telkens op te vangen waren en die mij nog het meeste plezier brachten en dat houvast om haar, Sacha de Boer, te blijven waarderen. Met als gevolg dat het vooruitzicht van haar aangekondigd vertrek mij zwaar valt en nog meer de wetenschap dat we het na 3 mei met stukken minder, want zonder die perfekte Sacha, zullen moeten doen. Of is er toch iets op haar aan te merken?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Die perfekte Sacha

 1. Mack zegt:

  Ik weet niet hoor, maar jij vond haar zo enorm tegenvallen nadat ze volledig in beeld gebracht werd. En ik snapte niet waar je het over had, en nog steeds niet. Het is echt een schoonheid van het hoogste niveau.

  • robschimmert zegt:

   Ik zal je wat vertellen. In eerste instantie schrok ik van haar buikje. Nu ben ik er aan gewend geraakt en zie ik dat ook dat bij haar klopt en dat daar ook de verhoudingen ten opzichte van de rest nagenoeg volmaakt zijn. Vandaar dat ze bij mij niet stuk kan en ik haar vertrek echt spijtig vind.

  • RadaR zegt:

   Mack, je hebt mooi en volkomen juist gesproken. Rob moet stiekeme fantasieën hebben gehad van Sacha’s onderkant en zich [om welke kromme reden dan ook] teleurgesteld hebben gevoeld toen zij compleet in beeld verscheen. 🙂

 2. Laurent zegt:

  Als ik wil weten wat er in de wereld gebeurd is kijk ik daarvoor nog zelden naar het nieuws

 3. Sjoerd zegt:

  Het is een aardige meid, met kennis van zaken. Maar ongetwijfeld zien we haar nog wel eens terug. En ik hoop dat haar passie voor fotografie daar dan in naar voren komt.

 4. Ximaar zegt:

  Over een jaar gaat ze voor de RTL werken. Nu zal dat contractueel nog niet mogen, dus komt ze met zo’n fotoverhaaltje aanzetten. 🙂

 5. Mack zegt:

  Zag ik vandaag ineens een foto van haar in de krant, was ze in Vaassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s